Het kloppend hart van Waterland
Live

Nienke Oostenrijk zingt klassiek, jazz en pop in Catharinakerk

Gepubliceerd: Donderdag 30 november 2017 09:27

Nienke Oostenrijk zingt klassiek, jazz en pop in Catharinakerk

Foto: Catharinastichtingjpg

Op zondag 10 december organiseert de CatharinaStichting een koffieconcert met zangeres Nienke Oostenrijk.

In het gezin Oostenrijk was zij niet de enige met muzikale ambities! Haar zus Pauline is bekend geworden als hoboïste en broer Jan Wouter speelt gitaar. Arnaud Booij begeleidt het drietal op keyboard. Samen spelen zijn voor u een zeer afwisselend repertoire, van klassieke muziek van componisten als Telemann, Cacinni en Bizet tot het lichtere repertoire, zoals Gershwin, Cole Porter, songs van The Carpenters en het lied 'Bright Eyes' van Simon & Garfunkel uit de film Watership Down.

Waar: Kerk van Zuiderwoude
Wanneer: Zondag 10 december 2017 | 11.30-12.30 | U kunt ook om 10.00 uur komen. Nienke Oostenrijk werkt dan mee aan de kerkdienst die om 10.00 uur begint.
Entree: Vrije entree – collecte voor eigen bijdrage

Meer informatie: www.catharinastichtingzuiderwoude.nl

Meer informatie over de artiesten

Nienke Oostenrijk
Sopraan Nienke Oostenrijk behaalde eerst haar doctoraalexamen geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen alvorens aan haar zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam te beginnen. Zij studeerde bij Margreet Honig, Cora Canne Meijer, Arleen Auger en volgde masterclasses bij Elly Ameling en Robert Holl.

Zij is een veelgevraagd concertsoliste. Met dirigenten als Jaap van Zweden, Frans Brüggen en Jan-Willem de Vriend was zij vele malen te horen in Bachs Matthäus en andere oratorio en passies. Het operarepertoire van Nienke Oostenrijk omvat meerdere rollen en zij trad op door heel Europa.

In april 2004 leverde Nienke een muzikale bijdrage aan het huwelijk van Prins Friso en Prinses Mabel in de Oude Kerk te Delft, met de aria Magna Res est Amor van Hendrik Andriessen.

Nienkes passie voor kamermuziek en liedrecitals uit zich in een veelheid van concerten die zij in wisselende samenstellingen geeft, onder meer met haar zus Pauline en de pianistes Marianne Boer en Laura de Lange.

Pauline Oostenrijk
Hoboïste Pauline Oostenrijk ontving in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de klassieke muziek. Daarvoor had ze op nationale en internationale concoursen al de nodige prijzen in de wacht gesleept, waaronder de eerste prijs van het Fernand Gillet hoboconcours in Baltimore, die haar een recital in Carnegie Hall opleverde. In 1986 was ze de Nederlandse 'Young Musician of the Year'.

Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Koen van Slogteren en Jan Spronk, en volgde daarna lessen bij o.a. Han de Vries, Thomas Indermühle en Alex Klein. Daarnaast voltooide ze de hoofdvakstudie piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en de studie Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Sinds 1995 is Pauline als solo-hoboïste verbonden aan het Residentie Orkest.

Jan Wouter Oostenrijk
Gitarist Jan Wouter Oostenrijk voltooide zijn jazz-gitaarstudie aan het Conservatorium van Amsterdam en won de Gouden Notenkraker voor zijn bijdrage aan de Nederlandse livemuziek met de Marokkaanse formatie Railand. In de afgelopen 20 jaar groeide hij uit tot een succesvol internationaal artiest, toonaangevend op het gebied van innovatieve crossovers met Noord-Afrikaanse muziek als Maghreb-jazz en Sharqi-blues. Enkele jaren geleden is hij door het blad Gitarist genomineerd voor de beste gitarist Benelux 2015.

Naast zijn concertpraktijk runt hij zijn eigen gitaarschool en is hij oprichter van Gitaarschool Nederland.

Arnaud Booij
Toetsenist Arnaud Booij is fiscaal advocaat en partner bij Booij Bikkers advocaten. Daarnaast is hij een gepassioneerd musicus.

Bron: CatharinaStichting | Cultuur in Zuiderwoude

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services