Het kloppend hart van Waterland
Live

Niels Brandt wint de 85e Sneekweek

Gepubliceerd: Zondag 14 augustus 2022 12:24

Niels Brandt wint de 85e Sneekweek

Foto: Eize Hoekstra

De Sneekweek is het grootste en gezelligste binnenwater zeilevenement van Europa: de perfecte combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Of, zoals ze in Sneek zeggen: "Overdag om de eer, 's avonds voor de sfeer." Gedurende de dag wordt er fanatiek gezeild op het Sneekermeer, daarna is er gezelligheid op het eiland en in de stad.

Gedurende 6 dagen werd er in 28 verschillende zeilklassen gestreden voor de overwinning. De uit Monnickendam afkomstige Niels Brandt deed mee in de 'ILCA 4' klasse, waarin hij recent is overgestapt vanuit de Optimist klasse. 

Deze editie werd gekenmerkt door prachtig zomerweer en weinig wind. Enkele dagen werd de wedstrijden zelfs uitgesteld tot later op de dag, wachtend op wind. Er deden zeilvrienden en -vriendinnen mee van zijn zeilvereniging de Braassemermeer, dus er was veel lol op het water en op de kant. Voor een aantal van de Braassemmermeer was het de eerste kennismaking met de Sneekweek, en zij willen volgend jaar absoluut weer meedoen.

Niels zijn zus Lisa zeilt in dezelfde klasse. Na twee dagen stonden broer en zus eerste en tweede in het klassement! Met vijf eerste plaatsen en een aftrek van door te vroeg gestart mocht Niels bij de prijsuitreiking het felbegeerde Sneekweek-bord omhoog houden.

 

Bron: Sjoerd Brandt

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services