Het kloppend hart van Waterland
Live

Nel Schaap neemt na 33 jaar afscheid van de markt

Gepubliceerd: Zaterdag 22 juli 2017 18:44

Nel Schaap neemt na 33 jaar afscheid van de markt

Vandaag nam Nel Schaap, bij iedereen bekend van haar groentekraam op de zaterdagmarkt in Monnickendam, na 33 jaar afscheid. Het werd een feestelijk afscheid. Een afscheid met een lach en een traan...

Nel Schaap is een bekend gezicht. Zeker in Monnickendam, waar zij vele jaren een groentewinkel runde samen met haar man Dick. En toen 33 jaar geleden de mogelijkheid ontstond om ook op de markt te gaan staan, besloot zij meteen om dat te gaan doen. De bezoekers van de groentekraam kennen Nel niet alleen van de producten die ze aanbiedt, maar ook zeker van het altijd vriendelijke woord. Altijd even klaar staan voor een praatje. En dat is ook een van de dingen die Nel het meest zal gaan missen... het contact met de klanten.

Al enige tijd waren de bezoekers van de kraam bekend met het nieuws dat Nel zou gaan stoppen. Een groot spandoek, verzorgd door haar man Dick, met de tekst "Na 33 jaar ga ik stoppen" versierde al enkele weken de kraam. Het zorgde voor veel dankbetuigingen. Een afscheid met een lach en een traan. Iedereen vindt het jammer dat ze gaat stoppen. Maar iedereen begrijpt ook de uitleg dat het lichamelijk te zwaar wordt om ermee door te gaan.

Ook Meezingkoor Waterland kwam langs. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid had Simon Verbeek een passende tekst geschreven op het lied "de Woonboot", een van de favoriete nummers van Nel.

Voorafgaand aan het lied nam Simon Verbeek nog even de microfoon. Hij vertelde hoe Nel al vanaf 1984 een plek inneemt op de markt. En dat zij in die 33 jaar alleen bij ziekte of extreme koude, waardoor er geen groente en fruit verkocht kon worden, afwezig was. Een snelle rekensom komt dan op een totaal aantal marktdagen van tussen de 1500 en 1600. Een enorm aantal natuurlijk.

Het afscheid van Nel betekent ook het einde van de groentekraam op de markt. "Maar niet het einde van de Waterlandse krat met streekproducten" vult Nel snel aan. En ook betekent het niet dat Nel helemaal stopt met werken. Want al mag ze 65 jaar zijn, ze werkt nog steeds ook een dag per week bij Douglas in de PC Hooftstraat in Amsterdam. En daar gaat ze ook nog wekelijks genieten van het contact met de klanten...


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services