Het kloppend hart van Waterland
Live

Neeltje Pater opent fototentoonstelling 'Huiskamer(s) in beeld'

Gepubliceerd: Maandag 08 mei 2017 12:18

Neeltje Pater opent fototentoonstelling 'Huiskamer(s) in beeld'

Dit weekend vond de officiële opening plaats van de fototentoonstelling 'Huiskamer(s) in beeld' die Neeltje Pater organiseert als gloednieuw onderdeel van het 4e Huiskamerfestival.

De foto-tentoonstelling is een mooie samenwerking tussen Neeltje Pater als stichting en een groep fotografen uit Broek in Waterland en directe omgeving. Het zijn in totaal 15 fotografen uit Waterland en omgeving. Uit Broek in Waterland exposeren Tessa Posthuma de Boer, Peggy Saffrie, Roos Trommelen, Merlijn Doomernik, Albert Roosenburg en Natalia Toret. Verder doen mee: Marcel Molle (Landsmeer), Julie Hrudová, Willeke Duijvekam, en Ineke Oostveen (Amsterdam), Patrick Post (Monnickendam), Rachel Corner (Holysloot), Wout Berger (Uitdam), Maurice Boyer (camping in Overleek) en voormalig Broeker Bert Verhoeff.

Alle 15 fotografen exposeren hun werk buiten in het thema “Huiskamer”. In geheel Broek staan de foto’s buiten in tuinen opgesteld. Zowel aan de dorpskant als aan de kant van Broek Zuid. Een routebeschrijving vind je in de Kerk.

Bij de opening werd het duidelijk dat twee fotografen het initiatief hadden genomen: Merlijn Doomernik en Tessa Posthuma de Boer. Merlijn sprak namens de organisatie mooie woorden over het ontstaan van de foto-tentoonstelling en het thema. Daarna was het de beurt aan Bert Verhoeff om de tentoonstelling te openen. Hij deed dat met verve, alsof hij dagelijks openingen doet en linten doorknipt. Een verwijs naar hoogwaardigheidsbekleders in zijn toespraak was dan ook terecht en op zijn plaats.

Het echte werk voor Neeltje Pater komt nog: op 19 en 20 mei is er op het Kerkplein een voorstelling die heet: “In de grote huiskamer”.

Het seizoen is begonnen voor de culturele activiteiten in Broek in Waterland.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services