Het kloppend hart van Waterland
Live

Nederlands CP-elftal wint ruim van Duitsland

Gepubliceerd: Donderdag 26 juli 2018 10:03

Nederlands CP-elftal wint ruim van Duitsland

Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-elftal met Marker George van Altena in haar gelederen heeft haar eerste poulewedstrijd van het EK met 4-2 gewonnen van Duitsland.

Het EK CP-voetbal wordt van 25 juli tot en met 5 augustus gespeeld op de KNVB Campus in Zeist. Tien landen strijden om de felbegeerde cup. De op Marken woonachtige George van Altena doet namens Nederland mee aan het EK.

Het Nederlands CP-elftal had een hele slechte voorbereiding op het EK. Alle 6 de oefeninterlands werden verloren. En daarom werd er toch met spanning uitgekeken naar het EK. Een EK dat in eigen land wordt gespeeld.

Maar in de eerste wedstrijd was helemaal niets terug te zien van de slechte voorbereiding. Een voorbereiding waarin ook twee keer werd verloren van de tegenstander van de eerste poulewedstrijd: Duitsland. Oranje speelde vol passie en inzet en won uiteindelijk dikverdiend met 4-2 van Duitsland.


De 2-0 ruststand werd bereikt na goals van Harm Panneman en Jeroen Schuitert. Na rust wist Duitsland iets terug te doen door een vroege goal van Christian Eidenhardt. Daarna leek Nederland heel even van slag, maar invaller Rik Rodenburg brengt de marge weer op twee. Vlak voor tijd maakt Jeroen Saedt de 4-1 en is het pleit beslecht. En zoals het echte Duitsers betaamd wordt in de slotfase nog gescoord en staat de 4-2 einduitslag op het scorebord.
 
Vrijdag 27 juli speelt Oranje haar tweede wedstrijd om 19.00 uur tegen Denemarken.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services