Het kloppend hart van Waterland
Live

Nederlands CP-elftal boekt monsterzege op Denemarken

Gepubliceerd: Vrijdag 27 juli 2018 22:12

Het Nederlands CP-elftal met Marker George van Altena onder de lat heeft de goede start van het EK met een overwinning op Duitsland een goed vervolg kunnen geven met een 7-0 overwinning op Denemarken.

Na afloop van de tweede wedstrijd op het EK in Zeist was een ieder blij met het behaalde resultaat, maar over het vertoonde spel was men, zelfs na een 7-0 monsterzege, niet tevreden. Het zegt iets over de instelling waarmee het Nederlands CP-elftal aan het toernooi is begonnen. Het spel kan en moet beter.

Voor rust komt Nederland al snel op een 3-0 voorsprong. Een enorme blunder in de verdediging van Denemarken zorgt voor een eenvoudige 1-0. Daarna volgt een eigen doelpunt van Denemarken, en al snel daarna komt Nederland op 3-0 door een goal van Jeroen Schuitert. Maar daarna weet Nederland eigenlijk geen kansen meer te creëren.

Ook na rust blijven kansen uit. Het Nederlands CP-elftal is wel veruit de betere partij, maar pas na het inbrengen van een drietal wissels komen de kansen weer. Het tempo gaat omhoog en al snel weet Daan Dikken de 4-0 te maken. Denemarken geeft het dan op, en in de slotfase weet Oranje nog drie keer te scoren. Een overtuigende 7-0 staat op het scorebord. Maar tevreden is men nog bij lange na niet. Al is het begin van het toernooi natuurlijk fantastisch.

Zondag 29 juli speelt het Nederlands CP-elftal om 16.00 uur de derde wedstrijd tegen Noord-Ierland.