Het kloppend hart van Waterland
Live

Naar de top van de Mont Ventoux voor Huis aan het Water

Gepubliceerd: Donderdag 14 september 2017 14:14

Naar de top van de Mont Ventoux voor Huis aan het Water

Foto: Ria Houweling

Vijf deelnemers van Stichting Huis aan het Water hebben donderdag 31 augustus de indrukwekkende 1909 meter hoge Mont Ventoux beklommen.

Vooral de start was indrukwekkend met 1 minuut stilte. De wandelaars -1 voor Huis aan het Water: Nel Kuipers bijgestaan door Hilda Ganzevoort- hadden het zwaar: woest weer met heel veel regen. De afstand werd daarom ingekort tot 6 kilometer onder de top, die ze gelukkig op vrijdag alsnog mochten afmaken.

De vrijdag was koud, maar gelukkig ook zonnig. Simon Bouwman en vervolgens Max van Boheemen en Koen Wieffering kwamen fietsend boven. Topper was Martijn Berkhout, die zowel de berg hardlopend als een dag later fietsend veroverde.

Het vijftal bracht ruim € 5100 bij elkaar, waarvan 40 procent naar Huis aan het Water gaat en 60 procent naar twee onderzoeken van KWF: tumoren bij kinderen gevoeliger maken voor behandeling en immuuntherapie op maat bij melanomen.

De Stichting Mont Ventoux organiseert deze race elk jaar. Op de top waren ook de vrijwilligers Marja en Rob van Gaalen in touw om bij de finish alles in goede banen te leiden. Met heel veel plezier waren zij daar actief. De deelnemers worden bedankt voor hun inzet.

Bron: Huis aan het Water

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services