Het kloppend hart van Waterland
Live

Muzikale afsluiting Slag op de Zuiderzee

Gepubliceerd: Zaterdag 14 oktober 2023 20:27

Muzikale afsluiting Slag op de Zuiderzee

Het laatste weekend van de feestelijkheden rondom de Slag op de Zuiderzee stond bol van activiteiten. Vrijdagavond stonden verschillende artiesten op een voor de gelegenheid opgebouwd drijvend podium.

De Vleppyie Auwurs zouden aftrappen en er hadden zich al aardig wat fans op de kade verzameld. Helaas gooide de techniek wat roet in het eten, want het geluid bleek niet optimaal. Hierdoor liep de soundcheck uit. Dit gaf PIM de gelegenhied om de artiesten te spreken. Allen komen uit de regio van Waterland en dat gaf het concert een mooi lokaal tintje. De jongste artiest is de trompettist van Vleppyie Auwurs, hij kent al geen podiumangst meer. want zij hebben tijdens de feestweek elke dag hun liederen ten gehore gebracht.

Daarentegen was Niek Roeleveld nog lichtelijk nerveus. Hij staat nog aan het begin van zijn muzikale carrière. Na enige vertraging verscheen in plaats van Vleppyie Auwurs als eerste artiest Glenn Palm op het podium. Zijn repertoire bestond uit Hollandse meezingliedjes en dit zorgde voor de handjes in de lucht en zelfs een kleine polonaise op de kade.

Na zijn optreden kwam onder luid applaus dan toch de Vleppyie Auwurs het toneel op. Ze vertoklten enige van hun op maat gemaakte Slag op de Zuiderzee liedjes. Vervolgens trad Niek Roeleveld wederom op. Hij begon met een virtuoos stukje Spaanse gitaarmuziek. Als hekkensluiter trad de band Seriious Fun op. Maar toen lag het team van omroep PIM al onder de wol. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services