Het kloppend hart van Waterland
Live

Muziek uit het hart bij het Zigeunervriendenfestival in Waterland

Gepubliceerd: Donderdag 08 maart 2018 14:01

Muziek uit het hart bij het Zigeunervriendenfestival in Waterland

Monnickendam zal op zaterdag 24 maart bol staan van weemoed en verlangen.

In de zigeunermuziek draait immers alles om de emotie. Veertien orkesten uit binnen--] en buitenland komen samen voor de vierde editie van het Zigeunervrienden Festival met optredens op verschillende locaties rond de prachtige oude haven van Monnickendam. Zigeunermuziek is een universele expressie van pure emoties en wordt uitgevoerd op violen, gitaren, klarinetten, cimbalen, panfluiten en de veelzijdige accordeon. De muziek staat net zo goed garant voor weemoedige klanken als voor opzwepende melodieen. Voor een lach en een traan. Zigeunermuziek komt uit het hart.

Het Zigeunervrienden Festival is een initiatief van het Comite Zigeunervrienden Festival en Stichting Cultuurnacht Waterland. Een eerbetoon aan een muziekstroming die zich door heel Europa heeft verspreid, maar met name in Nederland virtuoze beoefenaars kent. Met Lajos Sarkozy jr uit Boedapest, een van de beste zigeunerviolisten ter wereld, Giani Lincan, een van de beste cimbalisten, de Amsterdamse topformatie Ot Azoj, het jonge en uitdagende Saffron Sun en de dansers van Het Karpaten Ensemble belooft het weer een spektakel te worden!

Het Zigeunervrienden Festival duurt van 19.00 uur tot ca. 23.00 uur en vindt plaats in Cafe 1614, Het Markerveerhuis, Het Weeshuis, Gebouw Samuel en Zeilklipper Umoja. De optredens duren telkens 50 tot 60 minuten. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage ter plaatse zeer welkom. Zie www.facebook.com/zigeunervriendenfestival voor meer (achtergrond)informatie.

Bron: Organisatie Zigeunervriendenfestival

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services