Het kloppend hart van Waterland
Live

Motortocht voor Stichting Haarwensen levert 1615 euro op

Gepubliceerd: Dinsdag 18 september 2018 19:06

Motortocht voor Stichting Haarwensen levert 1615 euro op

Op 16 september organiseerde Aart Bijvoet een motortocht door Noord Holland waarbij de opbrengst ten goede kwam van de Stichting Haarwensen.

Stichting Haarwensen is een organisatie die kinderen met haarproblemen kosteloos helpt aan een nieuwe coupe en is in 2007 op initiatief van Yvonne de Boer in 2007 opgericht. Per jaar verliezen zo’n 500 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie en daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. Stichting Haarwensen biedt deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken. Maar Stichting Haarwensen ontvangt geen overheidssubsidies, en is volledig afhankelijk van donaties en acties. Dat was voor Aart reden om in actie te komen en deze motortocht te organiseren.

Yvonne de Boer van Stichting Haarwensen was ook in Volendam bij de start van de motortocht aanwezig. Samen met Aart Bijvoet en wethouder Vincent Tuyp gaf zij bij sporthal Opperdam het startsein voor de tocht.

Zo'n 100 motorrijders waren naar Volendam gekomen om mee te rijden. De motortocht deed veel plaatsen aan in Noord-Holland. Zo reed men onder andere langs De Rijp, Ursem, Medemblik, Andijk, Enkhuizen en via de dijk van Hoorn terug naar Volendam. En aan het eind van de tocht werd de opbrengst bekendgemaakt: 1.615 euro voor Stichting Haarwensen.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services