Het kloppend hart van Waterland
Live

Mooie opbrengst klassiek benefietconcert voor Huis aan het Water

Gepubliceerd: Zondag 08 oktober 2017 14:46

Mooie opbrengst klassiek benefietconcert voor Huis aan het Water

Foto: Ria Houweling

Zondagmiddag 1 oktober in de Grote Kerk van Edam kwamen diverse artiesten belangeloos optreden voor het goede doel.

Het Huis aan het Water in Katwoude is een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten. Matty Hakvoort (voorzitter van het bestuur en initiatiefnemer) en Karin Hoogeveen (coördinator) waren er uiteraard bij, zo ook diverse vrijwilligers die zich inzetten voor het Huis.
Anke Ophoff is een van de vrijwilligers van het Huis en in de organisatie van dit evenement met mooie optredens. We spraken met alle drie voorafgaand aan het concert.
 
Bij de inloop was het orgel te horen, bespeeld door Adri Steenhoek.
Elke dinsdag (om de twee weken) wordt er gezongen in het Huis door patiënten en familie. En dit Koor van het Huis aan het Water opende het concert, samen met Elly Machtel.
Het Boboli Ensemble, een a capella koor bestaande uit Andrea Vos (sopraan), Yan Bijpost (bariton), Hilda Raasing (mezzo sopraan) en Tom Hage (bariton) zongen met elkaar, in duet en diverse solo's. Vervolgens speelde de jonge pianist Ramon van Engelenhoven, die nog studeert aan het Conservatorium maar al diverse grote prijzen heeft gewonnen, een stuk van Frans Liszt. Sonata in B minor, S, 178, uit zijn hoofd, 35 minuten lang zat het publiek ademloos te luisteren.

Na de pauze kon men luisteren naar de pianiste Femke de Graaf die Ingrid van Dingstee, eerste violiste van het Amsterdam Sinfonietta begeleidde waarbij vooral Meditation van Massenet goed in de smaak viel. Als laatste optreden luisterden wij weer naar Femke de Graaf die de sopraan Marieke Steenhoek begeleidde. Na het eerste lied stapte Marieke spontaan van het podium en vertelde het publiek hoe zeer zij het Huis aan het Water waardeert en dat zij lang hadden nagedacht over het programma dat zij zouden gaan spelen. Een groot applaus klonk na afloop van dit concert waarbij heel veel vrijwilligers van het Huis betrokken waren. Het in groten getale aanwezige publiek heeft enorm genoten van dit concert.

En zo aan het begin van deze herfst kwamen de melancholische herinneringen aan een hete zomer (niet 2017...) op met Summertime, geschreven door George Gershwin.

Een mooie middag met een bedrag van circa €9.000 / € 10.000 voor het Huis aan het Water.

Voor meer informatie: www.stichtinghuisaanhetwater.nl.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services