Het kloppend hart van Waterland
Live

Monnickendamse Daisy haalt goud bij Nederlands kampioenschap kunstrijden voor junioren

Gepubliceerd: Donderdag 02 maart 2017 13:51

Monnickendamse Daisy haalt goud bij Nederlands kampioenschap kunstrijden voor junioren

Het leven van Daisy Vreenegoor draait maar om één ding en dat is kunstrijden. Nadat ze eerst ook op ballet en turnen heeft gezeten moest ze op haar tiende een keuze maken wilde ze de top halen. Uiteindelijk heeft ze voor kunstschaatsen gekozen en dat heeft zich vorige week uitbetaald in de titel Nederlands kampioen kunstrijden voor junioren.

Om de beste van Nederland te worden is al knap en voor weinigen weggelegd, maar voor de Monnickendamse Daisy Vreenegoor is het wel heel bijzonder. Vorig jaar om deze tijd zaten beide voeten nog in het gips, eerst om te zien of een zeldzame ziekte aan haar middenvoetsbeentje door rust zou herstellen. Dat lukte niet, dus er volgde een operatie. Dat hielp en zo kon ze haar training hervatten en is ze boven verwachting snel terug op niveau, zelfs boven zichzelf uitgestegen.

Ook haar trainer, coach en choreografe Susan Mason, zelf voormalig wereldkampioene, beaamt dat Daisy snel vorderingen maakte en er echt voor gaat. Ze laat haar pupillen flink trainen, twee keer per dag, afgewisseld in Amsterdam en Alkmaar. Daisy gaat naast al het schaatsen ook nog naar school en doet dit jaar eindexamen Gymnasium. School werkt goed mee waardoor ze examen doet in twee jaar. Vorig jaar is ze al geslaagd voor de helft van de vakken. En niet alleen school werkt mee, maar vooral ook haar moeder Anita die Daisy al jarenlang naar school en naar het schaatsen brengt, ook in het buitenland waar veel wedstrijden zijn.

Het Nederlands kampioenschap is een prachtige bekroning van een periode keihard werken. Maar Daisy kijkt al verder. Haar grote wens is om op het Europees kampioenschap mee te doen en daar ook voor het hoogst haalbare te gaan, goud!

Daisy was vier jaar geleden bij de eerste live-uitzending van PIM aanwezig bij het onderwerp PIM en Sport. Toevallig was zij het petekind van Pim Mensen, de oprichter en erelid van onze omroep. Hij heeft vast vanaf zijn wolkje mee gekeken naar Daisy afgelopen weekend tijdens het NK.

Daisy, ook namens iedereen bij PIM van harte gefeliciteerd met deze enorme prestatie!

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services