Het kloppend hart van Waterland
Live

Monnickendammer Visdagen, een zonnige start

Gepubliceerd: Dinsdag 02 augustus 2022 20:00

Monnickendammer Visdagen, een zonnige start

Foto: Omroep PIM

De binnenhaven in Monnickendam is in stijl gebracht voor de Monnickendammer Visdagen. De netten liggen langs de kade en er stonden geen auto’s geparkeerd. De Middendam was gezellig druk met een poffertjeskraam en bootjes die door de sluis kwamen. Gelukkig zijn daar de (vrijwillige) sluiswachters voor.

Lopend langs de Gooise Kaai staan allemaal stalletjes met oud-Hollandse spelletjes, iemand die netten aan het boeten is, een touwslager, een stalletje met klompen en een poppenkast. Gerard Meij, een van de organisatoren van de Monnickendammer Visdagen, is blij dat dit weer georganiseerd kon worden. Dit jaar op vier vrijdagen en gelukkig waren er weer veel vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

Verder lopend richting de Lange Brug kom je in de heerlijke luchten van gerookte vis en krijg je een lekker stokbroodje met makreel, paling, of haring aangeboden. Er is ook een streekmarkt met verse, lokale producten te koop. Alles onder toezicht van de veldwachter overigens, dus alles blijft op rolletjes lopen. 

De enige rokerij die Monnickendam nog over heeft, die van Gebr. De Boer, is niet alleen open voor de verkoop, maar een van de nazaten van Lange Ben (de rokerij aan de haven, die onlangs is gesloopt), Wim Miedema geeft uitleg over hoe het roken er aan toegaat. En bij de Stegh is de visafslag weer in ere hersteld en bij genoeg belangstelling laat Martin Visser hier oude tijden herleven.

Heeft u de Monnickendammer Visdagen gemist? De Visdagen zijn er de komende drie vrijdagen ook nog van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services