Het kloppend hart van Waterland
Live

Monnickendammer Visdagen afgeblazen vanwege Coronavirus

Gepubliceerd: Donderdag 02 april 2020 14:31

Monnickendammer Visdagen afgeblazen vanwege Coronavirus

Foto: Ria Houweling

De Monnickendammer Visdagen gaan dit jaar niet door. Het bestuur vindt de onzekerheid over het verloop van het virus en de consequenties daarvan op de toeristenstroom te groot.

Niet alleen is onzeker of evenementen als deze in juli al zijn toegestaan, ook groeit de twijfel of toeristen het dit jaar nog wel aandurven om de stap te nemen naar het buitenland te gaan zolang het virus in meer of mindere mate rondwaart. Dit zal een negatieve effect hebben op het bezoekersaantal.


April is de maand dat de organisatie afspraken met partijen maakt en het promotiemateriaal laat drukken en verspreiden. Daarom moest nu een beslissing worden genomen. Het is ook de maand dat het bestuur ondernemers aanschrijft om de visdagen te sponseren. Het voelt ongemakkelijk om in deze tijd waarin ondernemers druk bezig zijn om hun hoofd boven water te houden, te vragen om een financiële bijdrage. De organisatie is sterk afhankelijk van de bijdragen van de horeca en het is bekend dat met name deze sector momenteel hard geraakt wordt. Helaas beschikt de stichting over te weinig financiële middelen om het evenement zelf te kunnen bekostigen.

De organisatie heeft de beslissing met pijn in het hart genomen. Voorzitter Gerard Meij: “We hadden er dit jaar weer heel veel zin. Er waren nieuwe ideeën en plannen maar die moeten we nog een jaar in de ijskast zetten. Heel jammer maar we zien geen andere mogelijkheid op dit moment. De onzekerheid is gewoon te groot”.

De Monnickendammer Visdagen zouden dit jaar plaatsvinden op de vrijdagen in de periode van 17 juli tot en met 21 augustus. Het is nog niet bekend wanneer de visdagen volgend jaar worden gehouden.

 

Bron: Organisatie Monnickendammer Visdagen

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services