Het kloppend hart van Waterland
Live

Monnickendam Za 2 speelt gelijk en blijft volgend seizoen in de eerste reserve klasse

Gepubliceerd: Zaterdag 18 juni 2016 11:06

Zaterdag 11 juni stond de wedstrijd Monnickendam Za 2 - Argon Za 3 op het programma. Het ging hier om promotie/degradatie voor de eerste reserve klasse. Vorige week had Monnickendam de uitwedstrijd in Mijdrecht met 1-3 gewonnen. Dus een gelijkspel of winst was genoeg voor Monnickendam om in de eerste reserve klasse te blijven.

Op het Sportpark Markgouw kon Monnickendam weer aan de bak. Beide teams gingen gelijk op en na een paar minuten was er een grote kans voor Argon welke op de lat belandde. Monnickendam werd hierdoor wakker geschut en dat resulteerde in een prachtig afstandsschot over de keeper heen. De voorsprong werd echter niet vergroot want Argon kwam door een één op één kans met de keeper op 1-1.

Na de rust wist Monnickendam wederom op voorsprong te komen door een mooi uitgespeelde aanval. Maar Argon kwam terug, door slecht verdedigen werd een strafschop toegekend en die werd door Argon benut. Daarna probeerde beide teams de bal nog tussen de palen krijgen maar wisten ze niet tot scoren te komen. Eindstand: 2-2.

Doordat Monnickendam 3 uitdoelpunten heeft gemaakt en Argon maar 2 blijven ze in de eerste reserve klasse. Jordy Grijpink zal volgend seizoen de taak van de huidige coach Willem de Wit overnemen. Natuurlijk is hij heel blij dat Monnickendam in de eerste reserve klasse blijft. Maar eerst gaat de Zaterdag 2 van Monnickendam nu genieten van de zomerstop.

Tekst: Max van Boheemen