Het kloppend hart van Waterland
Live

Monnickendam wint met 3-0 van SV Marken in Districtsbeker

Gepubliceerd: Zondag 08 september 2019 09:40

7 september stond de tweede bekerwedstrijd voor SV Marken op het programma. De eerste werd uiteindelijk met 3-1 verloren van Zaanlandia, dus er moest thuis minimaal gewonnen worden in de tweede bekerwedstrijd tegen VV Monnickendam om niet vroegtijdig uitgeschakeld te worden.

Dit was op voorhand geen eenvoudige klus, maar ook zeker niet onmogelijk. Marken startte moeizaam en kwam al snel op achterstand. In de 5e minuut tikte Tom Pruim van dichtbij de 0-1 binnen waarbij matig werd verdedigd. De gasten bleven vervolgens aandringen en Marken kon maar niet hier onderuit komen. Rond de 25e minuut waren zij tot twee keer toe dichtbij een tweede goal, maar dat lukte niet mede door goed keeperswerk van Jeffrey Koreman.

Nog net binnen het half uur spelen werd de geblesseerde Stephan Plat, die zwaar was belaagd, vervangen door Erik Teerhuis. Hierna leek de wedstrijd iets te kantelen in het voordeel van SV Marken en kreeg Marken een aantal goede mogelijkheden op rij om de stand minimaal gelijk te trekken. Maar het eerste bedrijf zou een heel ander en zeer onverwacht slot krijgen. In de 43e minuut kwam Monnickendam op 0-2 voorsprong met een snelle uitbraak over de rechterkant die simpel door Jeffrey Gits werd binnen getikt. Nog in dezelfde minuut stond de 0-3 op het scorebord door balverlies van Roy Honingh wat door Robin Schaaf genadeloos werd afgestraft. Juist op het moment dat Marken in een goede (slot)fase zat werd de wedstrijd in de laatste minuten van de eerste helft zo goed als zeker beslist.

Na de thee bleef Tijs Klaver achter in de kleedkamer en werd vervangen door Arno Boes. Monnickendam koos al snel weer de aanval en Marken kwam niet aan voetballen toe. Er lukte ook bijna niets en Marken kwam het eerste kwartier van de tweede helft amper in het spel voor. Na ruim een uur spelen werd Cornelis Vlasbloem in het veld gebracht voor Sebastiaan Peereboom en toen leek Marken iets meer grip op het spel te krijgen. Marken creëerde hierna binnen tien minuten een aantal zeer goede mogelijkheden, inclusief een bal op de lat, om iets aan de score te doen. Daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood ook omdat Monnickendam niet zo nodig meer hoefde. Het slotakkoord was voor SV Marken. Uit een prima aanval met een pass van Luke de Waart op Arno Boes die rakelings naast schoot.

Al met al voor SV Marken een teleurstellende voetbalmiddag die in feite in twee minuten voor rust onnodig werd beslist terwijl er in fases toch meer in had gezeten. Door dit resultaat is SV Marken alweer uitgeschakeld in het bekertoernooi. De wedstrijd van aanstaande zaterdag kan dus als oefenwedstrijd worden gezien voor SV Marken. Monnickendam gaat aan de leiding in groep 1 van poule 6. Zij kunnen tegen Zaanlandia de volgende ronde in het bekertoernooi bereiken. Een gelijkspel is voldoende.