Het kloppend hart van Waterland
Live

Moestuinles op de Rietlandenschool

Gepubliceerd: Zondag 05 september 2021 13:09

Moestuinles op de Rietlandenschool

Foto: Lowina Zondervan

Basisschool 'De Rietlanden' aan de Buurterstraat op Marken is een school dicht bij de natuur en dan mag een schooltuin natuurlijk niet ontbreken. Om dat te realiseren is een deel van het schoolplein “ont-tegeld”. Firma K.J. Tromp heeft (gratis) zand afgevoerd en tuinaarde aangebracht.

In het voorjaar van 2021 zijn oud docent Walter Maas en moestuincoach Lowina Zondervan, begonnen met de schooltuinlessen. Eén keer per week krijgen de kinderen van groep 6, na de zomervakantie inmiddels groep 7, tot de herfstvakantie moestuinles. Als moestuincoach of juf begeleid je de school naar een moestuin die bij hen past. Je leert de kinderen dat de natuur één geheel is, dat alle plantjes en diertjes met elkaar samenwerken. 

Zo hebben de kinderen onder andere zelf een wormenhotel gemaakt en het gedrag van de wormen bestudeerd. Ze hebben gezien dat de wormen zorgen voor losse grond waar de wortels van de planten zo van houden. En dat er zonder bijen bijvoorbeeld geen komkommer of pompoen groeit. Kinderen krijgen een positieve houding tegenover gezonde voeding. 

Het is een fantastische belevenis om met de hele klas het proces te zien van een zaadje in de grond stoppen tot oogsten tot samen proeven. Want wat smaakt er nou beter dan je zelfgekweekte wortel, tomaat, sla en radijs?

Bron: www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services