Het kloppend hart van Waterland
Live

Moedig SV Marken onderuit tegen JOS/Watergraafsmeer

Gepubliceerd: Maandag 03 september 2018 10:12

Moedig SV Marken onderuit tegen JOS/Watergraafsmeer

Foto: Pieter Pereboom

Op een zonovergoten sportcomplex werd rond half drie afgetrapt voor de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen 2018-2019. De tegenstander in de eerste bekerronde was zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer.

Marken kwam verrassend in de vierde minuut al op een 1-0 voorsprong toen een prima aanval over de linkerkant door Leon Schipper werd afgerond. Alleen voor de keeper kapte hij die uit en tikte de bal binnen. Maar al snel waren de gasten uit Amsterdam dreigend met twee goede mogelijkheden rond de tiende minuut.
 
Rond het kwartier spelen zette Marken een prima aanval op wat resulteerde in een schot voorlangs van Arno Boes. Het goed voetballende en combinerende JOS drukte Marken steeds verder terug zodat het elftal van Dooijeweerd met de rug tegen de muur kwam te staan. Vanaf de 20ste tot de 30ste kregen de gasten drie redelijke mogelijkheden zonder resultaat. Marken kwam niet of moeizaam van de eigen helft af en loerde op counter mogelijkheden. Een minuut of vijf voor de thee was er zo'n uitbraak van Marken die met een matig afstandsschot van Leon Schipper werd afgerond. Al met al stond Marken het gehele eerste bedrijf onder druk maar had toch redelijk stand gehouden tegen de betere tegenstander.
 
Na de thee kwam Marken ongewijzigd uit de kleedkamer om de voorsprong zo mogelijk vast te houden. De eerste dreiging van JOS was er al weer snel in de 52e minuut maar ook nu weer zonder succes. Marken verdedigde nu met vijf man en kreeg rond het uur spelen twee mogelijkheden de score op te voeren. Eerst werd Ramon Veerman de diepte ingestuurd, gevolgd door een vrije trap op randje 16 meter door Arno Boes die net over de goal ging. Marken probeerde uit de verdediging te komen met het risico van een snelle counter van de gasten. In de 65e minuut viel uiteindelijk toch de gelijkmaker, een voorzet vanaf de linkerkant werd door Malcolm Esajas met een omhaal in de uiterste hoek gewerkt 1-1.
 
JOS bleef de bovenliggende partij en probeerde het met schoten van afstand zonder echt gevaarlijk te worden. In de 77ste minuut viel uiteindelijk dan toch het doek voor Marken. Uit een corner vanaf de rechterkant schoot wederom Malcolm Esajas uit de draai de 1-2 tegen de touwen.
 
In de slotfase van deze wedstrijd vielen er geen kansen of mogelijkheden van beide kanten meer te noteren. Het verlies was wel terecht maar Marken heeft keihard gewerkt en veel energie in de wedstrijd gestoken maar moest helaas uiteindelijk het onderspit delven. In de 84ste minuut was Sebastiaan Peereboom nog in het veld gekomen voor de geblesseerde Stephan Plat en drie minuten voor tijd werd Michiel Appel vervangen door Rick Boes. Na vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Barrales voor het einde van de wedstrijd.
 
Woensdag 5 september staat er om 20.00 uur nog een oefenwedstrijd thuis tegen Zaanlandia op het programma en volgende week zaterdag de tweede poulewedstrijd voor de beker uit tegen De Spartanen, zondag tweedeklasser, aanvang 17.00 uur in Wognum.
 
Tekst: Aris Uithuisje / Foto's: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services