Het kloppend hart van Waterland
Live

Moeder en dochter winnen Heel Mérèke Bakt

Gepubliceerd: Dinsdag 06 juli 2021 17:37

Moeder en dochter winnen Heel Mérèke Bakt

Foto: Pieter Pereboom

Reeds een aantal jaren wordt er op de zaterdagmorgen van de Marker Havenfeesten een taartenbakwedstrijd georganiseerd. De Havenfeesten waren ook dit jaar gecanceld door de coronamaatregelen, maar de Marker Evenementen Stichting wilde dit evenement, met in achtneming van de RIVM-richtlijnen, wederom organiseren.

Voor de zesde keer op rij een mooi initiatief waarmee eerder mooie bedragen voor diverse goede doelen worden ingezameld. Dit jaar KWF Kankerbestrijding. (Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse kankerbestrijding).

Er werden ‘Mérèker toarten (Marker taarten) en appeltaarten gebakken door in totaal veertien amateur taartenbakkers. De taarten werden op diverse onderdelen door een deskundige jury beoordeeld. De beoordeling gebeurde anoniem, de jury weet niet wie de taart heeft gebakken. De nummers 3, 2 en 1 worden bekend gemaakt onder de schuilnaam die door de organisatie werd toegewezen.

De opbrengst van de verkoop van de taarten kwam geheel ten gunste van KWF Kankerbestrijding, een bedrag groot € 550,-. de cheque werd later in de middag door Patricia Rempt in ontvangst genomen.

Einduitslag categorie Appeltaart:
1. Nelie Visser-Stooker
2. Mieke Veer
3. Hilda Zeeman

Einduitslag categorie Marker taart:
1. Melanie Visser
2. Wolmet Stooker-Van Riel
3. Aaltje de Waart

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services