Het kloppend hart van Waterland
Live

Modestudente Broek in Waterland exposeert in Bijenkorf

Gepubliceerd: Maandag 08 oktober 2018 16:12

Modestudente Broek in Waterland exposeert in Bijenkorf

Foto: Esra Copur

Esra Copur, wonend in Broek in Waterland, is eindexamen Fashion design student van de HKU en toont haar derdejaars werk Stripy Flurry samen met het werk van vier andere klasgenoten in de Bijenkorf.

Studenten Fashion Design tonen hun derdejaars werk in de Bijenkorf Utrecht. Zij laten op diverse manieren zien waar ze in hun ontwikkeling als ontwerper binnen het veld van fashion mee bezig zijn. De ontwerpen zijn gebaseerd op hun persoonlijke fascinaties, variërend van de surrealiteit van halfslaap tot gefrustreerde controle.
 
Esra Copur: "Het podium van de Bijenkorf biedt een prachtige omgeving midden in de stad met een fashion georiënteerd publiek om het werk ook in andere contexten dan het onderwijs te kunnen tonen en feedback te krijgen van publiek."
 
8 t/m 21 oktober 2018
De expositie in de Bijenkorf Utrecht is dagelijks te bezichtigen tijdens de openingstijden van de winkel. De toegang is gratis.
 
Esra Copur
Tijdens haar stageperiode deed Esra samen met een groep modestudenten een project in samenwerking met het Imagine film festival en exposeerden zij het werk in het EYE in Amsterdam. Daarna liep ze 3 maanden stage bij het modelabel Richard Malone in Londen, tijdens haar stage hielp ze backstage mee bij de London Fashion Week. Momenteel werkt ze aan haar eindexamen collectie in een studio in Amsterdam Noord.

Bij het scheppen van haar wonderlijke wereld laat Esra Copur (1998) niets aan het toeval over. Wel aan de verbeelding: in haar ontwerpen speelt ze met context en proportie en maakt ze ons bewust van onze ingesleten denkbeelden. Een krachtig gebruik van fotografie, film en illustratie maakt haar verhalen compleet.

De verwarrende surrealiteit van de halfslaap is het vertrekpunt voor de collectie Stripy Flurry. Wat gebeurt er zodra het brein wegzakt in diepe slaap en het onderbewustzijn de leiding overneemt? Een been lijkt te groeien, een arm te krimpen, het torso te vervormen. De verwarring is compleet als Esra slaapwandelend wakker wordt met halve herinneringen en vage emoties op een plek die ze goed kent, maar niet direct kan thuisbrengen.
 
Bron: Esra Copur

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services