Het kloppend hart van Waterland
Live

Mitchell Springer gaat fietsen voor Amref Flying Doctors

Gepubliceerd: Donderdag 19 september 2019 13:17

Mitchell Springer gaat fietsen voor Amref Flying Doctors

Van zaterdag 12 tot en met zaterdag 19 oktober 2019 fietst Mitchell Springer de Africa Classic in Tanzania voor het goede doel Amref Flying Doctors om een bijdrage te leveren aan een betere gezondheid in Afrika.

Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. Amref is de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en gaat uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. Ze leiden zorgverleners in Afrika op, bieden basiszorg en geven voorlichting. Ook praten ze met Afrikaanse overheden, want ze willen dat verbeteringen in de gezondheidszorg blijvend zijn.

Tijdens de Africa Classic fietst Mitchell in één week 400 kilometer om de Kilimanjaro op zijn mountainbike en bezoekt hij projecten van Amref. Voor deze editie werft hij minimaal 5.000,- euro ten gunste van Amref en hij gaat met eigen ogen zien welk verschil zijn bijdrage maakt, “ontzettend gaaf! Al het geld wat gedoneerd wordt gaat naar Amref”, aldus Mitchell. De reis, het materiaal en het verblijf betaalt hij (natuurlijk) helemaal zelf.

 

Collecte in Jeugddienst
De eerste collecte in de jeugddienst van zondagmorgen in de Patmoskerk is bestemd voor Amref Flying Docters. Het jeugdwerk heeft voor dit doel gekozen, omdat Mitchell Springer komende maand voor dit doel gaat fietsen in Afrika. Mitchell is een aantal keer met de jeugdcommissie meegegaan als begeleider van het clubkamp en zij willen hem graag ondersteunen bij zijn fietstocht voor dit goede doel.

Bron: Protestants Marken

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services