Het kloppend hart van Waterland
Live

Milieustraat in Purmerend mogelijk naar nieuwe locatie

Gepubliceerd: Maandag 31 december 2018 12:38

Milieustraat in Purmerend mogelijk naar nieuwe locatie

Foto: Adviesbureau Prommenz

Het college van de gemeente Purmerend heeft een adviesbureau onderzoek laten doen naar de toekomstbestendigheid van de milieustraat in Purmerend. Zij adviseren het college een compleet nieuwe milieustraat te bouwen op een andere locatie.

Bij de milieustraat aan de IJsendijkstraat in Purmerend, de locatie die ook is bedacht als tijdelijke milieustraat voor de inwoners van Waterland, kampt men met ruimtegebrek, ondervind men ook verkeersoverlast op drukke momenten, en is er sprake van grondverzakkingen en bodemverontreiniging. Allemaal redenen voor het college van Purmerend om adviesbureau Prommenz te laten kijken naar de toekomstbestendigheid van de milieustraat.

Het adviesbureau heeft naar aanleiding van het onderzoek een drietal oplossingen aan het college vcorgelegd, te weten:
1. De huidige milieustraat aanpassen
2. De aanleg van een tweede milieustraat
3. De aanleg van een nieuwe milieustraat op een andere locatie.

De eindconclusie van het rapport is om te kiezen voor optie 3. In het rapport staat te lezen: "Om in voldoende mate toekomstbestendigheid in combinatie met het oplossen van de knelpunten en een efficiƫnte bedrijfsvoering te bereiken lijkt de optie van het verplaatsen van de activiteiten naar een andere locatie de meest logische keuze. Hierbij moet aanvullend onderzoek uitwijzen of alleen de milieustraat naar een andere locatie verhuist, of dat alle activiteiten verhuizen naar een nieuwe locatie. Ons advies is om een aanvullend onderzoek uit te voeren naar de haalbaarheid en consequenties van optie 3, waarin deze twee alternatieven worden uitgewerkt:
- Alleen de milieustraat verhuizen (hiermee wordt bedoelt alleen de brengvoorziening voor grof huishoudelijk afval voor de bewoners van Purmerend);
- Alle activiteiten van de locaties Van IJsendijkstraat 186 en 417 en de Flevostraat verhuizen."

De komende tijd zal worden gekeken met aanvullend onderzoek naar wat de beste oplossing zal zijn voor Purmerend.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services