Het kloppend hart van Waterland
Live

Milieustraat in Monnickendam officieel gesloten

Gepubliceerd: Woensdag 31 juli 2019 15:52

Milieustraat in Monnickendam officieel gesloten

Burgemeester Luzette Kroon heeft, samen met de medewerkers van de milieustraat in Monnickendam, vandaag voor de laatste keer de poort van milieustraat dichtgedaan. Vanaf morgen kunnen de inwoners van Waterland met hun grofvuil terecht bij de milieustraat in Purmerend.

Het stond er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar vandaag was dan de officieel laatste keer dat de milieustraat in Monnickendam voor de inwoners van Waterland geopend was. Burgemeester Luzette Kroon was speciaal voor deze gelegenheid naar de milieustraat gekomen om deze voor de allerlaatste keer, samen met de medewerkers, af te sluiten.

 

Op de laatste dag was het nog een drukte van belang op de milieustraat. Bewoners kwamen nog snel hun laatste grofvuil wegbrengen. De meningen zijn verdeeld over de uitbesteding van de milieustraat naar de gemeente Purmerend. De medewerkers van de milieustraat hebben de afgelopen maanden veel mensen erover gesproken, maar zij zijn van mening dat het voornamelijk even wennen zal zijn. De milieustraat was echter meer dan alleen een milieustraat en was voor veel mensen ook even een babbeltje met de medewerkers van de milieustraat.

 

Vanaf 1 augustus dus een een grote verandering, omdat men niet meer naar het Galgeriet kan om grofvuil weg te brengen. In plaats daarvan kunnen de inwoners van Waterland nu naar de milieustraat in Purmerend. Die bevindt zich aan de Van IJsendijkstraat 186. Voor openingstijden van de milieustraat kunt u kijken op de website van de gemeente Waterland (www.waterland.nl/milieustraat) en Purmerend. Alle bezoekers van de milieustraat moeten zich legitimeren. Later krijgt elk huishouden een pasje.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services