Het kloppend hart van Waterland
Live

Met de fluisterboot op zoek naar vleermuizen in de Eilandspolder

Gepubliceerd: Woensdag 22 augustus 2018 15:41

Met de fluisterboot op zoek naar vleermuizen in de Eilandspolder

Foto: Do van Dijck

Ieder jaar wordt in het laatste weekend van augustus in heel Europa de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. De boswachter van Landschap Noord-Holland maakt op 24 augustus een vaartocht door de Eilandspolder om te speuren naar deze interessante zoogdieren.

Het vallen van de avond op het water is al een prachtige ervaring. Maar deze vaartocht staat natuurlijk vooral in het teken van vleermuizen. Onze gids heeft een ‘batdetector’ mee om het geluid van de vleermuis voor ons hoorbaar te maken. Omdat iedere soort een eigen geluid heeft kunnen we zo vaststellen met welke we te maken hebben. En met wat geluk kunnen we ze in het schijnsel van de zaklantaarn ook zien!

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn, maar goed ingepakt is het volop genieten. Kinderen zijn van harte welkom. Deze vleermuisexcursie is vrijdagavond 24 augustus van 20.00 uur tot circa 22.30 uur.

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen. Dit is 800 meter ten westen van het dorpje Driehuizen. Meer informatie: www.gaatumee.nl

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services