Het kloppend hart van Waterland
Live

Meldkamers Zaanstreek-Waterland en Kennemerland samengevoegd

Gepubliceerd: Dinsdag 05 juni 2018 14:18

Meldkamers Zaanstreek-Waterland en Kennemerland samengevoegd

Foto: Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland

De meldkamer van Zaanstreek-Waterland is verhuisd en “woont” voortaan onder één dak met de meldkamer van Kennemerland (brandweer, politie en ambulance).

Begin 2019 komen ook de meldkamers van Noord-Holland Noord en de Koninklijke Marechaussee naar Haarlem. De ambulancezorg in Zaanstreek-Waterland wordt momenteel nog aangestuurd vanuit de meldkamer in Amsterdam. Bij de overgang in 2019 wordt deze taak ook overgedragen. De meldkamers gaan dan gezamenlijk verder als één meldkamer Noord-Holland. Tot de vorming van de meldkamer Noord-Holland blijven de meldkamers van Zaanstreek-Waterland en Kennemerland werken vanuit hun eigen organisaties. Wel wordt deze periode benut om de samenwerking verder te intensiveren.

Landelijke meldkamerorganisatie
Deze samenvoeging is een opmaat naar het integreren van alle Nederlandse meldkamers in de Landelijke Meldkamerorganisatie (LMO) in 2020. De Landelijke Meldkamerorganisatie bestaat uit tien meldkamers. Binnen de politie heeft een verkenning van het meldkamerdomein plaatsgevonden. Dit heeft ertoe geleid dat een aantal programma’s, waaronder LMO en 112 samengevoegd zijn onder de Landelijke Meldkamer Samenwerking.

De toekomstige structuur draagt eraan bij burgers in nood sneller en efficiënter te helpen en de ambulancezorg, brandweer, marechaussee en politie nog beter te faciliteren bij hulpverlening en bij bestrijding van crisis en rampen.

Bron: Veiligheidsregio Zaansteek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services