Het kloppend hart van Waterland
Live

Meezingspektakel tijdens het Jan Haringweekend

Gepubliceerd: Zaterdag 06 juli 2024 23:31

Meezingspektakel tijdens het Jan Haringweekend

Foto: Omroep PIM

Voorgaande jaren verzorgde het Meezingfestival tijdens het Jan Haring Race weekend een muzikaal spektakel op de zaterdag. Het concept werd voor dit jaar iets gewijzigd waardoor op drie buitenlocaties vier koren vele meezingers ten gehore brachten. En ook al liet het weer zich niet van zijn beste kant zien, de koorleden waren in opperbeste stemming om er samen een feestje van te maken.

Door verandering en vernieuwing werd de zaterdagactiviteit dit jaar omgedoopt tot Meezingspektakel. Het nieuwe jasje betekende dat er dit jaar geen jury aanwezig was en ook geen benoeming tot "het goeiste koor" met bijbehorende wisselbeker. Zonder wedstrijdelement lag de nadruk dit jaar meer op de vaste elementen zang en saamhorigheid.

Samen met Meezingkoor Waterland traden het Amsterdams Smartlappenkoor, Amsterdams Havenkoor en Streekersmart uit Wormerveer op. Na diverse optredens op de Middendam, het Kerkplein aan het Noordeinde en op het podium naast eetcafé 'De Ouwe Blauwe' was het om 16.00 uur tijd om gezamenlijk de dag af te sluiten.

Het toegestroomde publiek werd voorzien van een liedboek zodat iedereen gezellig kon meezingen met klassiekers zoals Het kleine café aan de haven. En ook al stond er veel wind, de organisatie kan terugkijken op een geslaagde eerste editie van het Meezingspektakel.

Met vier koren was er dit jaar een gevarieerd programma, maar toch hoopt de organisatie volgend jaar maar liefst zes koren bij elkaar te krijgen.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services