Het kloppend hart van Waterland
Live

Meeste verjaardagen in Waterland in juli

Gepubliceerd: Donderdag 24 september 2020 21:27

Meeste verjaardagen in Waterland in juli

Foto: Getty IMages

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft een overzicht uitgebracht van het aantal jarigen per dag in Nederland. Maar dit ook uitgesplitst per gemeente. Zo zijn in Waterland de meeste verjaardagen in de maand juli.

In bijna iedere gemeente is er elke dag wel iemand jarig. Maar hoeveel dat er zijn per dag? Tja, voor dat soort informatie moet je bij het CBS zijn. In het onlangs verschenen maatwerk "Verjaardagen in Nederland in 2020" is op die vraag dan ook het antwoord te vinden.

Op de website van het CBS is de lijst te downloaden met het aantal jarigen per gemeente per dag van mensen die in Nederland geboren zijn en op 1 januari 2020 in Nederland woonden. In de gemeente Waterland zijn de meeste verjaardagen in de maand mei, in totaal 1433. Daarin wijkt Waterland iets af van de landelijke maand met de meeste verjaardagen, want landelijk gezien zijn in mei de meeste verjaardagen, namelijk 1.305.220.

Landelijk gezien zijn dit jaar de meeste mensen jarig op 25 september. In totaal 43.950 mensen. In Waterland vierden de meeste mensen hun verjaardag op 14 mei en 25 april, op beide dagen waren 64 mensen jarig.

Meer informatie: www.cbs.nl/nl-nl/maatwerk/2020/39/verjaardagen-in-nederland-2020

Bron: CBS

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services