Het kloppend hart van Waterland
Live

Meer maatregelen Dijklander Ziekenhuis in strijd tegen coronavirus

Gepubliceerd: Vrijdag 13 maart 2020 12:55

Meer maatregelen Dijklander Ziekenhuis in strijd tegen coronavirus

Foto: Dijklander Ziekenhuis

Na de maatregelen van gisteren heeft het Dijklander Ziekenhuis vandaag opnieuw het beleid aangepast en meer maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het verspreiden van Coronavirus. Zodat het ziekenhuis medewerkers, middelen en bedden beschikbaar kan maken en houden voor mensen die vanwege het Coronavirus medische zorg nodig hebben.

Om die reden is besloten om een aantal reeds ingeplande operaties in de komende weken te verzetten. Dit gaat met name om operaties waarbij wordt verwacht dat na de operatie een ziekenhuisopname nodig is. In totaal gaat het om ongeveer de helft van de operaties in het Dijklander Ziekenhuis.


Arno Timmermans: “Dit is een ingrijpend besluit, maar hiermee hopen we voldoende capaciteit en bedden beschikbaar te maken voor patiënten met (verdenking van) het Coronavirus. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat het ontzettend vervelend is voor patiënten die te horen krijgen dat hun operatie wordt verzet. ”. Uiteraard worden de patiënten van wie de operatie wordt verzet zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht. Spoedoperaties, verloskunde en oncologische ingrepen kunnen blijven plaatsvinden.


Poli-afspraken telefonisch
Om de kans op verspreiding nog verder te verkleinen zal het Dijklander Ziekenhuis met ingang van maandag 16 maart de poliklinische activiteiten beperken. Dit betekent geen sluiting van de poliklinieken. Maar, waar mogelijk, zullen consulten met patiënten zoveel mogelijk telefonisch of via videoverbinding plaatsvinden. Alleen als het medisch direct noodzakelijk is, kunnen patiënten naar de poli komen. Ook worden er geen second opinions meer uitgevoerd. Patiënten met een afspraak op de polikliniek worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd.


Hoest-, koorts of verkoudheidsklachten, kom niet!
We doen een dringend beroep aan bezoekers en patiënten om niet naar het Dijklander Ziekenhuis te komen als zij last hebben van hoest-, griep en/of verkoudheidsklachten. Ook gelden er tijdelijk aangepaste bezoekregels;1 bezoeker per patiënt per dag. Uitzondering hierop is bezoek voor kinderen en voor terminale patiënten.


 

Bron: Dijkland Ziekenhuis

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services