Het kloppend hart van Waterland
Live

Massief houten appartementen M’DAM 100% verkocht

Gepubliceerd: Woensdag 14 oktober 2020 08:10

Massief houten appartementen M’DAM 100% verkocht

Foto: BMB Ontwikkeling

Alle 62 duurzame appartementen in project M’DAM zijn verkocht. In totaal zijn 21 sociale koop- en 21 vrije sector koopappartementen aan particulieren verkocht en 20 sociale huurappartementen aan Wooncompagnie. Dit najaar start in de fabriek de productie van het grotendeels uit CLT-hout opgetrokken appartementengebouw. In losse componenten worden de houten woningen op de locatie van de voormalige Prof. Dr. Ph. Kohnstammschool aan de Pierebaan in Monnickendam in sneltreinvaart tot een compleet gebouw geassembleerd. M’DAM wordt door het gebruik van hout en het eigentijdse installatieconcept een van de meest duurzame en circulaire houten woongebouwen van Nederland.

In 2018 is met de gemeente Waterland overeengekomen om 2/3 van het woningaanbod in M’DAM in het sociale segment (huur en koop) aan te bieden. Dat is gelukt door in totaal 41 van de 62 woningen te realiseren met een sociaal karakter. Zowel voor starters en senioren, als ook voor doorstromers uit de eigen gemeente, zijn hierdoor passende woningen beschikbaar gekomen. Ruim 300 belangstellenden, waarvan 70% afkomstig uit de kern Monnickendam, hebben zich in juni 2020 ingeschreven voor de koopappartementen. 41 van de 42 appartementen zijn verkocht aan bewoners van Monnickendam.

Snelle bouwtijd
Eind dit jaar start bouwer De Groot Vroomshoop in zijn fabriekshal de prefabricage van de appartementen. Hierdoor kan snel en onder goede condities worden gebouwd en wordt bouwoverlast op de locatie zo veel als mogelijk beperkt. Elk appartement wordt inclusief volledige badkamer en toilet in de fabriek geproduceerd en als één geheel naar de locatie vervoerd. Met een speciale bouwmethodiek wordt ter plaatse het complete plan binnen zes maanden gerealiseerd. Medio 2021 wordt M’DAM opgeleverd.

Bouwen met hout is de toekomst
M’DAM wordt volledig opgetrokken uit CLT (Cross Laminated Timber). Het gebouw krijgt gedeeltelijk een traditioneel gemetselde gevel. Het gebruik van hout is duurzaam, geeft een gezonde leefomgeving en is, door de opslag van de grote hoeveelheid CO2, veel beter voor het milieu dan bouwen met beton- en staal. De gekapte bomen worden weer in grotere aantallen teruggeplant, waardoor nieuwe gezonde bouwmaterialen ontstaan. 90% van de natuurlijke materialen die tijdens de bouw worden gebruikt, zijn in de toekomst weer herbruikbaar. De volledige energievraag van de appartementen wordt elektrisch ingevuld. Verwarming van de woningen en water vindt plaats middels een (lucht-water-)warmtepomp, zonnepanelen en een boiler.

Wonen in M’DAM
M’DAM is ontwikkeld door BMB ontwikkeling, onderdeel van VolkerWessels. Het ontwerp is afkomstig van architect Finch Buildings uit Amsterdam. De Groot Vroomshoop (VolkerWessels) is verantwoordelijk voor de realisatie. Voor meer informatie: www.woneninmdam.nl


Bron: BMB Ontwikkeling

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services