Het kloppend hart van Waterland
Live

Marten Horjus vertelt sterke verhalen in Coffee en Cacao

Gepubliceerd: Zondag 06 januari 2019 11:34

Marten Horjus vertelt sterke verhalen in Coffee en Cacao

Foto: Pattty de Jong

Een nieuwe manier om de grijzige zondagen in deze tijd van het jaar fijn door te brengen. Een lekker kopje koffie en luisteren naar sterke verhalen van Monnickendams meest bekende verhalenverteller Marten Horjus.

Vijf zondagen kan je naar hem komen luisteren en kijken. Hij vertelt op een manier waarop je in het verhaal wordt gezogen. Je ziet het allemaal voor je, je bent er als het ware zelf bij. De spanning bouwt zich op als Marten je meeneemt op zijn reis door zijn fantasie.

Zondag 30 december vertelde hij twee verschillende verhalen. De rozentuin van Professor Dr. Giltay en De moord in het pesthuis in Monnickendam. Als stadsgids kent hij de geschiedenis van Monnickendam goed en schetst hij de situatie van Monnickendam in de 15e eeuw. De branden, de pest, de poorten, het weeshuis. En net als bij de rozentuin een zeer verrassend einde.

De mensen die al in Coffee & Cacao waren bleven verrast luisteren en er waren ook mensen speciaal voor zijn verhalen gekomen. Aan één tafel bleven mensen wat nieuwsgierig kijken en kwamen achteraf zich even verontschuldigen. Ze hadden zich wel vermaakt maar er niets van verstaan. Ze kwamen uit Duitsland…

Er zijn nog vier zondagen met verschillende verhalen. Zondag 6 januari, 20 januari, 27 januari en 10 februari. Het eerste verhaal is om 15.30 uur, en het tweede om 16.15 uur bij Coffee & Cacao op het Zuideinde in Monnickendam. De entree is gratis, maar een consumptie verplicht!
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services