Het kloppend hart van Waterland
Live

Marker Sinterklaas na 34 jaar met pensioen

Gepubliceerd: Maandag 03 december 2018 17:00

Marker Sinterklaas na 34 jaar met pensioen

Foto: Pieter Pereboom

Cor Visser, al sinds jaar en dag de Sinterklaas op Marken, doet dat dit jaar voor het laatst. Na 34 jaar neemt hij afscheid.

De Sinterklaasintocht op Marken wordt sinds 1996 georganiseerd door de Marker Evenementen Stichting (MES) met medewerking van buurtvereniging ‘De Minnebroeders’. De Minnebroeders hadden al een Goedheiligman en deze werd dan ook vanaf 1996 ‘ingezet’ bij de jaarlijkse intocht op Marken. Cor Visser vertolkte afgelopen zaterdag voor de laatste keer deze rol. Visser ontving van de MES voor al die jaren onder andere een fotocollage.

In 1984 begon Visser z’n Sinterklaascarrière bij De Minnebroeders en twee jaar later kwam daar het jaarlijkse optreden op basisschool ‘De Rietlanden’ bij.

Cor Visser zal de bisschopsmantel nog dragen op dinsdag 4 december in zorgcentrum ‘Swaensborch’ in Monnickendam en op woensdag 5 december op basisschool ‘De Rietlanden’ op Marken. Daarna kan de Marker Sinterklaas met pensioen.

De Marker Evenementen Stichting wil Cor dan ook hartelijk bedanken voor al die jaren dat hij de weldoener uit Spanje een gestalte heeft willen geven.

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services