Het kloppend hart van Waterland
Live

Marker Museum krijgt € 5.645 uit Noodfonds Cultuur

Gepubliceerd: Dinsdag 13 december 2022 19:45

Marker Museum krijgt € 5.645 uit Noodfonds Cultuur

Foto: PIeter Pereboom

De provincie Noord-Holland en de gemeenten steunen 27 culturele instellingen in Noord-Holland met ruim 2 miljoen euro. Van Zaanstad tot Huizen en van Haarlem tot Den Helder: het geld wordt verdeeld onder 15 musea, 3 (pop)podia, 3 filmhuizen, 2 festivals, 3 theaters andere 1 debatcentrum.

In 2020 heeft de provincie 10 miljoen beschikbaar gesteld om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Met het bedrag uit dit Noodfonds en een forse bijdrage van de gemeenten (gemeenten dragen 35% bij) was het eind 2020 al mogelijk om meer dan 120 instellingen ondersteuning te geven. Geld dat nog over was is nu verdeeld. Gemeenten hebben wederom samengewerkt en in regionaal verband culturele instellingen voorgedragen voor een bijdrage uit het fonds. 

Het Marker Museum ontvangt een bijdrage van 3.669 euro uit het Noodfonds van de provincie en 1.976 euro vanuit de gemeente Waterland.

Rosan Kocken, gedeputeerde Cultuur: “Het noodfonds is in het leven geroepen toen de volledige gevolgen van Covid-19 voor de maatschappij en de culturele sector nog niet te overzien waren. Bezoekersaantallen en publieksinkomsten zijn in veel gevallen nog niet op peil en er wordt nog vaak rekening gehouden met aanzienlijke tekorten. Met een bijdrage uit het noodfonds kunnen wij een aantal musea, theaters en podia ondersteunen die nog steeds kampen met onzekerheden.” 

Meer ondersteuning voor de culturele sector
De provincie ondersteunt de culturele sector niet alleen met het Noodfonds. De provincie heeft ook subsidie beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van culturele instellingen, draagt bij aan het platform cultuurherstel en heeft twee subsidieregelingen opengesteld voor initiatieven die bijdragen aan  innovatie en samenwerking. 

Bron: Provincie Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services