Het kloppend hart van Waterland
Live

Marker Mannenkoor viert 45ste verjaardag met concert in Patmoskerk

Gepubliceerd: Maandag 13 november 2017 19:40

Marker Mannenkoor viert 45ste verjaardag met concert in Patmoskerk

Foto: Pieter Pereboom

Het Marker Mannenkoor onder leiding van dirigent Jan Peereboom werd in april 1972 opgericht en bestaat dit jaar dus 45 jaar. Dit negende lustrum werd afgelopen zaterdag gevierd met een jubileumconcert in de Patmoskerk op Marken. Verder werd er medewerking verleend door het Marker Brass Ensemble onder leiding van dirigent Klaas Elbert Pereboom, Wiebke Göetjes en René Martijn, Jorrit van den Ham, Leo van Moergestel en Dominic Zeeman.

De avond werd geopend door de voorzitter van het Marker Mannenkoor, Cor Visser. Hij heette iedereen van harte welkom en wenste iedereen een prettig jubileumconcert toe. Muzikaal begon de avond met een samenzang, begeleid door het Marker Brass Ensemble. Vervolgens waren er muzikale optredens van het jarige koor en het Marker Brass Ensemble. Voor de pauze vertolkte René Martijn ‘Lamento di Federico’ uit de opera ‘L’arlesiana’ en Wiebke Göetjes ‘Rusalka’s lied aan de maan’ uit de opera ‘Rusalka’.

Het was zaterdag ‘Sint-Maarten’ en om die reden kwamen alle leden van het Marker Mannenkoor, na de pauze, de Patmoskerk binnen met een lampion en zongen een ‘Mereker’ Sint-Maartenliedje. Vervolgens zong het koor ‘Avond’ en ‘Zing, vecht, huil, bid’ met keyboard-ondersteuning van Dominic Zeeman. Het Marker Brass Ensemble bracht de kerk vervolgens naar Tirol met ‘Südtiroler Suite’ en Rob Zwiers zong met ondersteuning van het Mannenkoor ‘Het Dorp’ van Wim Zonneveld. Wiebke Göetjes en René Martijn brachten elk apart nog een operettelied en zongen samen ‘Lippen schweigen’ uit de operette ‘Die Lustige Witwe’.

Als afsluiting zong de jubilaris ‘Thank you for the music’ van ABBA en werd als slotnummer ‘Domine Salvam Fac’, gezongen ondersteund door het Marker Brass Ensemble. Na afloop bedankte Cor Visser alle aanwezigen voor hun komst.

Een leuke muzikale avond, waarop het jarige Mannenkoor uit Marken met trots kan terug kijken.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services