Het kloppend hart van Waterland
Live

Marker kinderen zoeken paaseitjes

Gepubliceerd: Maandag 18 april 2022 22:52

Marker kinderen zoeken paaseitjes

Foto: Pieter Pereboom

‘Paaseieren zoeken’ kon Tweede Paasdag, na twee coronajaren, weer eens georganiseerd worden door de Marker Evenementen Stichting (MES) voor de jeugd tot en met zeven jaar. Voor de meeste kinderen is Pasen zonder chocolade-eieren géén echte Pasen.

Plaats van handeling was het schoolplein van basisschool ‘De Rietlanden’ aan de Buurterstraat op Marken, geen onbekend terrein voor de kinderen. Maar als je lekker wil smikkelen, moet je ze wel eerst zien te vinden.

Ieder kind mocht een maximaal aantal chocolade eitjes vinden, wat afhankelijk was van het aantal deelnemende kinderen. De kleintjes zochten heel ijverig, veelal onder begeleiding van vader of moeder. Bovendien waren er ook gouden eieren verstopt. Als je een gouden ei vond, kon je deze inleveren bij de paashazen en kreeg je later een cadeautje. 

De allerkleinsten moesten weer even wennen aan paashazen, maar verzamelden elk eitje wat ze zagen. De grotere kinderen lieten de kleinste eitjes echter liggen en liepen direct naar onder andere de bosjes, omdat ze zich uit voorgaande jaren nog herinnerden dat juist daar de gouden eieren door de paashazen verstopt werden. Ze hadden het juist gezien. Nadat alle gouden eieren waren gevonden, verzamelden ook zij de kleine paaseitjes. Na afloop kregen de winnaars van de paashazen hun prijs (een chocolade paashaas) en keerde iedereen weer huiswaarts. De prijzen waren beschikbaar gesteld door Patrick Roos van Van Avezaath Beune.

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services