Het kloppend hart van Waterland
Live

Marker Havenfeesten 2017 waren succesvol

Gepubliceerd: Vrijdag 04 augustus 2017 13:07

Marker Havenfeesten 2017 waren succesvol

De Marker Havenfeesten zijn bijna niet meer weg te denken op Marken. De Havenfeesten werden georganiseerd van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli. Dit jaar alweer voor de achtentwintigste keer. Het heeft even geduurd, maar ons verslag van de Havenfeesten is nu te bewonderen.

Het feest begon op donderdagavond met een Sport & Spel avond. Darten, bridgen en Jeu de boules. Verder was er deze avond de team presentatie voor de Buurtensportdag op zaterdag. Aansluitend werd er begonnen met het eerste onderdeel van de sportdag, de Pub Quiz.

Op vrijdag barstte het feest pas echt los met in de ochtend kienen voor jong & oud en in de middag een creatieve workshop door Aaltje Zeeman. Vanaf 20.00 uur waren er optredens van de Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ met (in willekeurige volgorde): de 3J’s, Jacob Commandeur, Shannon Karhof, Road2Nowhere en Tess Zondervan. Daarna hebben de Marker bands ‘Boddie en de Rekels’ en ‘Road2Nowhere’ de avond overgenomen.

Op zaterdag begon het feest om 09.00 uur met de jurering van zelfgemaakte appeltaarten, onder het motto ‘Heel Mérèke bakt’. Om 10.00 uur konden kinderen cupcakes versieren. Vervolgens volgde het koffie-uurtje met muzikale omlijsting van Cees Plat, waarbij koffie met een stukje appeltaart werd verkocht voor € 2,50, waarvan de gehele opbrengst naar Stichting ParkinsonFonds ging, tijdens dit koffie-uurtje werd ook de uitslag van de taartenbakwedstrijd bekendgemaakt. Vanaf 11.00 uur werd gestart met de havenfeestenbraderie met optredens van het zangkoor ‘de Skulpers’. Ook was er een palingrookwedstrijd en ’s middags werd de gerookte paling geveild. Vanaf 12.00 uur werd gestart met de Buurten 6kamp. Later die namiddag trad de band ‘The Gringos’ op. ‘s Avonds waren er optredens van de band ‘Flair’ en Bonnie St. Claire.

De zondag begon traditiegetrouw met een kerkdienst om tien uur. Daarna was er ‘Ein Deutsches Kaffeekranzchen’ (vernieuwd koffieconcert) met diverse orkesten en om 14.00 uur was het tijd voor Wolfgang Schwalbe. Om half vier begon begint de jeugd- en volwassen playbackshow. Vanaf vijf uur werd het publiek vermaakt door DJ Jacco Silver. Het feest werd afgesloten met de band ‘Diep Triest’.

De Marker Havenfeesten werden georganiseerd door de Marker Evenementen Stichting en gesponsord door tal van Waterlandse bedrijven.

Tekst: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com
Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services