Het kloppend hart van Waterland
Live

Marker Charity Ride levert € 23.020,40 op

Gepubliceerd: Zaterdag 03 juli 2021 19:03

Marker Charity Ride levert € 23.020,40 op

Foto: Pieter Pereboom

Zaterdag 19 juni 2021 ging de Strava Club Marken voor de ultieme uitdaging: 325 kilometer op de racefiets om geld in te zamelen voor de Marker Evenementen Stichting en KWF Kankerbestrijding. In totaal werd maar liefst 23.020,40 euro opgehaald. Van het ingezamelde geld gaat 50% naar de MES (€ 11.510,20) en 50% naar KWF (€ 11.510,20).  De dames van de Strava Club Marken gingen op dezelfde dag ook een uitdaging aan: 100 kilometer op de racefiets, om geld in te zamelen voor dezelfde doelen.

Op 'Het landje van Star' werd het totaal bedrag bekend gemaakt door Dominique de Groot. De cheque voor het KWF werd in ontvangst genomen door Patricia Rempt en de cheque voor de MES werd in ontvangst genomen door de voorzitter van de MES, Pieter Jan Teerhuis. 

Waarom MES? 
De Marker Evenementen Stichting is al jaren een begrip op Marken. Ze zetten zich belangeloos in om jaarlijks verschillende evenementen op Marken te organiseren. Net zoals veel andere organisaties ondervinden ook zij de negatieve gevolgen van COVID-19. Veel reeds geplande evenementen konden niet door gaan. In 2021 bestaat de MES 25 jaar. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om deze geweldige organisatie een steuntje in de rug te geven zodat ze iets moois kunnen organiseren voor hun jubileum. 

Waarom KWF?
Nog steeds krijgt één op de drie mensen in Nederland de diagnose kanker. Iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel eens te maken gehad met deze verschrikkelijke ziekte. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de overlevingskans voor mensen met kanker meer dan verdubbeld. Maar wetenschappelijk onderzoek blijft noodzakelijk. KWF bestrijdt niet alleen deze ziekte maar zet zich ook in voor een beter leven mét kanker. Juist in deze onzekere tijden blijft het noodzakelijk dat er geld wordt ingezameld zodat KWF door kan blijven gaan met het werk dat zij doen.


 

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services