Het kloppend hart van Waterland
Live

Marken doneert bijna vijf ton aan kleding voor actie ‘Mensen in Nood’

Gepubliceerd: Dinsdag 13 november 2018 08:00

Marken doneert bijna vijf ton aan kleding voor actie ‘Mensen in Nood’

Foto: Pieter Pereboom

De kledingactie ‘Mensen in Nood’ werd afgelopen zaterdag voor de 43ste keer georganiseerd op Marken. Met vele vrijwilligers werd er in negentig minuten bijna vijf ton aan kleding opgehaald op Marken voor een goed doel van ‘Mensen in Nood’. Dit jaar is er veel aandacht voor de Centraal Afrikaanse Republiek, waar ‘Mensen in Nood’ scholen gaat opzetten in veilige gebieden voor kinderen die al langere tijd geen onderwijs hebben gehad.

Rond de klok van tien verzamelden de vele vrijwilligers zich in het onderkomen van de duivenvereniging ‘Door Vriendschap Sterk’ aan de Boxenring. Dit jaar was er geen vrachtwagen, maar drie transportbussen, waarmee de opgehaalde kleding later werd meegenomen naar de landelijke verzamellocatie in Udenhout in Brabant.

De ochtend werd geopend met koffie en wat lekkers voor alle medewerkers. Vervolgens sprak organisator, Eef Visser, de aanwezigen toe. Eef bedankte alvast de vele vrijwilligers voor hun inzet en natuurlijk de duivenvereniging voor het belangeloos beschikbaar stellen van de ruimte voor de jaarlijkse actie. Het is altijd een huis-aan-huis-actie. Marken wordt tevoren in buurten verdeeld en iedere chauffeur kreeg een buurt toebedeeld en vrijwilligers lopen daarna mee om alles langs de deuren op te halen. Met droge weersomstandigheden kon na deze opening het ophalen van de kleding beginnen. De kleding was door de inwoners van Marken in zakken gestopt en langs hun woning neergezet. Het ophalen gebeurde middels auto’s met aanhangers en busjes, die de opgehaalde kleding naar de vrachtwagen op de bussenparkeerplaats brachten.

Rond de klok van twaalf reden de drie transportbussen met bijna vijf ton kleding richting Udenhout.

´Mensen in Nood´ is een actie, welke jaarlijks, meestal in de maand oktober, op Marken wordt georganiseerd door Eef Visser en Nelie Springer-Zeeman. Een actie die goed is voor de kledingkast, de kledinghandel, het milieu en de vele mensen in de Centraal Afrikaanse Republiek, waar kinderen profiteren van de kledingactie doordat er in hun gebied scholen worden opgezet met behulp van de opbrengst van de kledingverkoop.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services