Het kloppend hart van Waterland
Live

Marian van der Weele nieuwe voorzitter KNRM station Marken

Gepubliceerd: Dinsdag 12 oktober 2021 18:52

Marian van der Weele nieuwe voorzitter KNRM station Marken

Foto: Pieter Pereboom

Alle reddingstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hebben niet alleen schippers en opstappers, maar ook een plaatselijke commissie. Luzette Kroon, de vorige voorzitter van KNRM station Marken, heeft reeds in besloten kring afscheid genomen. Zij heeft de functie tot en met september jongstleden vervuld. Maandagavond is ze opgevolgd door Marian van der Weele.

Het is bij de KNRM traditie dat de burgemeester van de gemeente waar het reddingstation onder valt, de voorzittersfunctie vervult. Luzette Kroon heeft op vrijdag 31 januari 2020 afscheid genomen als burgemeester van de gemeente Waterland, waar Marken onder valt. Zij is per 1 februari 2020 benoemd als dijkgraaf van Wetterskip Fryslân. 

Waterland ging vervolgens op zoek naar een nieuwe burgemeester en na de interimperiode met Sicko Heldoorn is dit Marian van der Weele geworden. Zij werd op donderdag 11 maart 2021 tijdens een buitengewone raadsvergadering benoemd tot nieuwe burgemeester van de gemeente Waterland. 

Door de coronamaatregelen liep de aanstelling van de nieuwe voorzitter van KNRM Marken vertraging op. Maar afgelopen maandagavond, tijdens een bemanningsvergadering in het boothuis, is Marian van der Weele officieel aangesteld als de nieuwe voorzitter van het KNRM reddingstation op het schiereiland.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services