Het kloppend hart van Waterland
Live

Mantelzorgers krijgen steuntje in de rug van Ondernemer van het Jaar

Gepubliceerd: Dinsdag 08 oktober 2019 18:40

Mantelzorgers krijgen steuntje in de rug van Ondernemer van het Jaar

Foto: Omroep PIM

“Mantelzorg: dat vinden wij niet gewoon, dat vinden wij heel bijzonder”. En zo denkt ook Jan Peter Valk van Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee over mantelzorgers. De Ondernemer van het Jaar dient zich in te zetten voor een zelfverkozen goed doel met een startbedrag van € 250. Jan Peter Valk heeft gekozen voor de mantelzorgers en verdubbelde dit bedrag.

Op de vraag waarom vertelt Jan Peter dat hij zelf ook uit ervaring weet wat het betekent om voor iemand te zorgen en in zijn fysiopraktijk komen veel mantelzorgers die overbelast zijn. Mantelzorgen doe je niet als hobby, of als vrijwilligerswerk waarbij je je inzet zelf kunt bepalen. Je zorgt voor je partner, je ouder of je kind of bijvoorbeeld een buurtgenoot en dat vergt veel inspanning. In de Week van de Mantelzorg (11-16 november) geeft Wonen Plus (RSWP) de bij hun bekende mantelzorgers een extraatje. Om hierbij te helpen is de fysiopraktijk een crowdfundingsactie begonnen en deze actie loopt nog tot medio oktober.

Als Ondernemer van het Jaar organiseer je een bedrijvenbezoek voor de leden van Ondernemend Waterland. PIM was erbij en deed verslag van de uitreiking van drie cheques aan RSWP. De eerste cheque aan RSWP was 500 euro door Kernpraktijken zelf, 450 euro via donaties op de website en een derde cheque van 242 euro via collectebusjes in de praktijk en elders in Waterland.


Doneren aan RSWP voor de mantelzorgers kan nog steeds via www.rswp.nl of via www.kernpraktijken.nl/praktijken/monnickendam.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services