Het kloppend hart van Waterland
Live

Mantelzorgers in het zonnetje in De Bolder

Gepubliceerd: Woensdag 20 november 2019 18:04

Mantelzorgers in het zonnetje in De Bolder

Alle mantelzorgers die bij de gemeente Waterland bekend zijn, waren vrijdag 8 november 2019 uitgenodigd voor een High Tea in De Bolder. Ongeveer 60 personen kwamen naar De Bolder om te genieten van de waardering die de samenleving uitspreekt voor het werk dat zij doen.

Mantelzorg doe je voor iemand uit je naaste omgeving, belangeloos en langdurig. En in de gemeente Waterland zijn 160 personen bekend die deze zorg verlenen. De mooi gedekte tafels zijn uitnodigend om te eten van allerlei lekkere dingen die passen bij een High Tea. De stemming is feestelijk en het gezelschap praat met elkaar over de dagelijkse kwesties die je tegenkomt in je zorgtaak.

 

Veel hapjes zijn gesponsord door de lokale winkeliers en horecaondernemers. Daarnaast komt ook Jan Peter Valk, ondernemer van het jaar 2018 en eigenaar van Kernpraktijk Fysiotherapie Ooster Ee, een verhaal houden. Hij heeft een crowdfundingactie gehouden om de High Tea mogelijk te maken. Hij spreekt zijn waardering uit en roemt de mantelzorgers met waardering en respect.

Daarna is het woord aan Ton van Nieuwkerk in zijn rol van wethouder Zorg. Ook hij spreekt van waardering en respect. Maar het is ook vooral gezellig onder elkaar: ons kent ons. Aan het einde van de middag is er een tas met cadeaubonnen, kortingsbonnen en andere mooie zaken in een kleurige tas van de gemeente. En een bos bloemen voor iedereen. Caroline de Graaf, consulente van RSPW leest ook nog een gedicht voor: HOOP.

 

Tegen 16.00 uur vertrok iedereen weer naar zijn en haar eigen zorgtaak. Het waren even een paar mooie uurtjes voor jezelf.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services