Het kloppend hart van Waterland
Live

Mannen van Jonk voor het eerst los in eigen huis; Roda JC tegenstander

Gepubliceerd: Donderdag 15 augustus 2019 13:05

Mannen van Jonk voor het eerst los in eigen huis; Roda JC tegenstander

Foto: FC Volendam

Het staat bij veel FC Volendam-supporters omcirkeld in de agenda: de eerste thuiswedstrijd onder leiding van Wim Jonk. De mannen van Jonk werden afgelopen vrijdag al door ruim tweehonderd fans gesteund en die positieve energie hopen de Volendammers ook tegen Roda JC los te maken. Hoe mooi is het om de vrijdagavond van de derde week van de bouwvak te beginnen met een mooie pot voetbal in het Kras Stadion? De bal rolt om 20.00 uur.

Na vrijdag overheerste in het Volendam-kamp een gevoel dat er meer te halen viel dan het ene puntje dat bij Helmond Sport werd meegenomen. FC Volendam domineerde vrijwel de hele wedstrijd, kwam tot een behoorlijk aantal kansen, maar werd door een fase van onscherpte bijna de das omgedaan. Het duurde immers tot de laatste tien minuten voor de oranjehemden de 1-0 achterstand ongedaan maakten. De gretigheid waarmee Jari Vlak de rebound, na een gemiste penalty van Zakaria El Azzouzi, binnengleed staat symbool voor hoe Jonk zijn mannen voor de dag wil zien. FC Volendam zette Helmond Sport daarna met de rug tegen de muur, raakte via Joey Veerman zelfs de lat, maar kon een puntendeling niet voorkomen.

Veel nieuwelingen
Roda JC is de eerstvolgende tegenstander op weg naar de eerste driepunter van het seizoen. Ook de ploeg van Jean-Paul de Jong moest in de eerste speelronde leven met een remise: 1-1. Verdediger Mitchel Keulen was trefzeker voor de Limburgers. Zij moesten het in de slotfase doen zonder Daryl Werker, die met een rode kaart moest vertrekken. Roda JC verwelkomde deze zomer veel nieuwelingen in de selectie. De meest in het oog springende is misschien wel Jordy Croux. De buitenspeler kwam over van Willem II en ontpopte zich in zijn tijd bij MVV tot een van de smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie.

De historische cijfers zijn in het voordeel van FC Volendam. Van de laatste zestien ontmoetingen aan de Dijk verloor Het Nieuwe Oranje er slechts één. Vier keer eindigde het in een gelijkspel. Ook vorig seizoen deelden beide teams de punten. Joey Veerman maakte in dat duel de enige Volendamse goal. In 1987 vielen er maar liefst negen treffers te noteren. FC Volendam-trainer Wim Jonk was toen goed voor twee treffers in de met 5-4 gewonnen ontmoeting.

De wedstrijd staat onder leiding van de 35-jarige Martin van den Kerkhof. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Ozinga en van der Vrande. Kick-off is vrijdagavond om 20.00 uur.

Meer informatie: www.fcvolendamtickets.nl

 

Bron: FC Volendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services