Het kloppend hart van Waterland
Live

Maak kennis met Marieke van Dijk, de nieuwe wethouder in Waterland

Gepubliceerd: Woensdag 13 januari 2021 15:49

Maak kennis met Marieke van Dijk, de nieuwe wethouder in Waterland

Na de beëdiging en installatie maar voor haar eerste raadsvergadering, had PIM een interview met Marieke van Dijk, de nieuwe D66-wethouder van de gemeente Waterland. De vorige wethouder, Bas ten Have, was in oktober opgestapt en sindsdien nam Jelle Kaars zijn portefeuilles waar.

Marieke van Dijk is geboren en getogen in Heemskerk. En zij is voordat ze hier wethouder werd 6,5 jaar wethouder in Heemskerk geweest met bijna dezelfde portefeuilles. Zij is getrouwd en met haar man had ze een advocatenkantoor waar zij o.a. officemanager was. Ze hebben samen 3 volwassen kinderen (26, 24 en 20 jaar). De jongste woont nog thuis. Als hobby’s noemt zij koken en naar festivals gaan. Dit laatste is nu natuurlijk niet mogelijk vanwege Corona, net als museumbezoek waar ze ook van houdt.

Een rondje langs de portefeuilles
Te beginnen met Financiën, waar ook de prioriteit ligt. Overzichtelijk en transparant maken. Een eerste indruk is dat Waterland er goed voor staat, met vergelijkbare tekorten op het sociaal domein als andere gemeenten.

Onderwijs. Er is nog geen gelegenheid geweest om kennis te maken met de scholen, maar uiteraard is onderwijs heel belangrijk. 

Toerisme en Recreatie. Nu is alles gesloten, maar deze zomer verwachten we weer toerisme uit eigen land.

Cultuur. Deze sector heeft het ook heel moeilijk en samen met de Rijksoverheid en de Provincie kan de wethouder mede bepalen welke steun er voor deze sector is.

Ook de kernraden vallen onder deze wethouder. Er is met de Eilandraad van Marken al contact, en met de andere raden volgt het contact binnenkort.

En dan Sport. De wethouder valt meteen in een mooie casus, de nieuw te bouwen sporthal. De bewoners in de buurt willen graag inspraak en die komt er ook nog.

Landschap. Waterland is mooi en het landschap is onderwerp van gesprek als schaarstegoed waar zowel de agrarische sector als de woningbouw graag over meepraten.

En de laatste is Economische Zaken. De wethouder heeft binnenkort een afspraak met de voorzitter van Ondernemend Waterland, want ze vindt het heel belangrijk dat er goed contact is vanuit de gemeente met de ondernemers. Het is heel wrang dat er veel ondernemers erg te lijden hebben onder de pandemie.

Tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 houdt zij zich dus bezig met al deze portefeuilles, vooral met Financiën. En daarbij op PIM te zien tijdens de raadsvergaderingen. De komende keren is dat in elk geval niet in de raadszaal, maar virtueel, via Teams. Uiteraard ook live op PIM te volgen.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services