Het kloppend hart van Waterland
Live

Maak kennis met Amal en Mo, uit Syrië

Gepubliceerd: Dinsdag 25 januari 2022 16:34

Maak kennis met Amal en Mo, uit Syrië

Foto: Omroep PIM

Misschien kent u Amal en Mo al, het sympathieke echtpaar dat sinds vijf jaar in Monnickendam woont met twee van hun drie kinderen. Ze zijn uit Syrië gevlucht vanwege de oorlog. Ze kwamen eerst in een asielzoekerscentrum voordat ze uiteindelijk in Monnickendam terecht kwamen.

Ze hebben inburgeringscursussen en taallessen gehad en om dat in praktijk te brengen hebben ze vrijwilligerswerk gedaan bij Swaensborch.

Mo is opgeleid als advocaat maar werd in Damascus al snel sportinstructeur. Hij is gek op sport. Inmiddels is hij sportinstructeur bij de Fitnessschool bij het zwembad en is als zzp’er personal trainer buiten op het Hemmeland. Amal had een koffiezaakje in Purmerend, maar ze moest die helaas door corona sluiten. Nu heeft ze de nodige papieren en toestemming om thuis Syrische maaltijden te koken, die ze op bestelling langs brengt.

Iets terugdoen
Mo en Amal zijn erg blij dat ze zo warm zijn onthaald in Nederland en Monnickendam. En dat de kinderen naar school kunnen. Inmiddels hebben ze geen overheidssteun meer, ze staan op eigen benen en willen iets terugdoen voor de maatschappij. Ze merken dat in Nederland veel vaker kanker voorkomt dan in Syrië. Om het KWF te steunen heeft hij bedacht dat hij eens per maand, de eerste zaterdag van elke maand in 2022, buiten training geeft. Als je mee wil doen, geef je op, betaal Mo wat je er voor over hebt en dat geld maakt hij over naar KWF Kankerbestrijding. Doneren kan ook op: https://acties.kwf.nl/fundraisers/mdaoud

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services