Het kloppend hart van Waterland
Live

Literair cafe met Tim Voors in Broeker Kerk

Gepubliceerd: Dinsdag 22 januari 2019 14:25

Literair cafe met Tim Voors in Broeker Kerk

Foto: Tim Voors

Op 3 februari organiseert de Broeker Kerk een literair café met dorpsgenoot Tim Voors.

Tim loopt veel en graag. Zijn reizen voerden hem onder meer door Japan (1300 km), Nieuw Zeeland (3000 km) en dwars door Amerika (ruim 4200 km). Waarom verlaat een vader zijn gezin om in zijn eentje zo'n tocht te maken?

Die laatste voettocht, de Pacific Crest Trail van Mexico tot Canada, beschrijft Tim in zijn boek Alleen dat onlangs uitgekomen is. Tijdens die tocht door adembenemende landschappen ondergaat hij intense angst, ervaart dat pijn ook voldoening kan geven, hoe het eindelijk leeg wordt in zijn hoofd en leert te genieten van het alleen-zijn. Hij ontwikkelt een hartstochtelijke verhouding met de wildernis, sluit nieuwe vriendschappen en moet zich constant aanpassen aan de onvoorspelbaarheid van het weer en de natuur.

Tim Voors vertelt over zijn fysieke, mentale en spituele reis en raadt iedereen aan om meer tijd voor zichzelf te (durven) nemen. Want we vinden altijd wel een reden of excuus om er niet af en toe alleen tussenuit te gaan en onszelf weer op te laden.

Behalve wandelaar is Tim Voors ook een boeiende verhalenverteller die zijn toehoorders graag vol energie en - wie weet - plannen om hun leven te veranderen weer naar huis laat gaan. Met jazzy muziek erbij, een drankje aan de bar en een signeersessie aan het einde van de middag belooft het een geanimeerd en inspirerend literair café te worden.

Zondag 3 februari in de Broeker Kerk, aanvang 15.30 uur. Vanaf 14.30 uur zijn de kerkdeuren en de bar open.

Bron: Broeker Kerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services