Het kloppend hart van Waterland
Live

Literair café met Rob Kamphues en Frank Evenblij in de Broeker Kerk

Gepubliceerd: Donderdag 30 juli 2020 10:48

Literair café met Rob Kamphues en Frank Evenblij in de Broeker Kerk

Foto: HP Velthoven

Donderdag 6 augustus gaat Frank Evenblij in gesprek met dorpsgenoot Rob Kamphues over zijn pas verschenen roman De walvishoeder. In het boek spelen Broek in Waterland en de kerk een rol.

Kamphues leest deze avond voor uit eigen werk en wordt door Frank Evenblij ondervraagd over zijn werk en leven, over Broek in Waterland en vast ook over de Formule 1 en Max Verstappen. Het belooft een vrolijke avond te worden. Het boek is ter plekke, gesigneerd en wel, te koop.

Over De walvishoeder
De walvishoeder vertelt het verhaal van Mayke Blom, journalist bij een regionale krant in Noord-Holland. Een storm teistert Nederland. Mayke ontdekt een school gestrande walvissen. In de nachtelijke zandstorm ziet ze een figuur die met een schep en emmer de dieren nathoudt. Wat volgt is een voorzichtige kennismaking tussen een man en een vrouw met een volstrekt andere achtergrond. Er is de aantrekkingskracht maar ook een botsing van culturen: wanneer is iemand te vertrouwen, hoe begrijp je iemand echt, wanneer is er sprake van liefde? Mayke en Samir worstelen niet alleen met elkaar, maar ook met de buitenwacht. En dan is er nog een onuitwisbaar verleden dat zich blijft opdringen.

De walvishoeder is het vijfde boek van Rob Kamphues. Naast het presenteren van tv-programma’s is schrijven zijn grote passie.Meer informatie: www.broekerkerk.nl

 

 

 

Bron: Broeker Kerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services