Het kloppend hart van Waterland
Live

Literair café in Broek met Frank Evenblij en Rob Kamphues

Gepubliceerd: Vrijdag 04 september 2020 10:20

Literair café in Broek met Frank Evenblij en Rob Kamphues

Foto: Omroep PIM

De Broeker Kerk opende haar deuren voor een uniek interview van twee bekende Nederlanders die beiden in Broek wonen. Frank Evenblij ging op een tropische zomeravond in gesprek met Rob Kamphues. Frank sprak met Rob over zijn vijfde boek, De Walvishoeder.

 Het eerste hoofdstuk speelt zich af in Broek, in de Broeker Kerk. Rob las het voor en de Broekers die er zowel nu als toen bij waren, die avond waar heftig gesproken werd over wel of geen horeca in de kerk, moesten er smakelijk om lachen. Of iedereen zo blij is weten we niet, maar, zo zei Rob, alle gelijkenissen met mensen zijn op toeval gerust. 


De Walvishoeder gaat over een journaliste, Mayke, die echt een goed artikel wil schrijven. En over Samir die ze leert kennen bij een school gestrande walvissen. Verderop in het boek gaat het even over muziek. Rob blijkt, in tegenstelling tot Frank, geen liefhebber van André Rieu. Hij laat tijdens het voorlezen van een stuk in het boek het begin van de Boléro van Ravel horen. Eerst van Rieu en daarna van een ‘’echt’’ klassiek orkest wat veel ingetogener klinkt. Frank sputterde tegen, vertelde dat hij met Rieu naar Zuid-Amerika had gereisd en dat duizenden mensen enthousiast in de rij stonden om hem te zien. Dat maakte voor Rob geen verschil en vond het plastic.

Ze spraken dus niet alleen over het boek, maar bijvoorbeeld ook Max Verstappen kwam voorbij. Of Rob Max ook een exemplaar van het boek had gestuurd? Nou nee, Max houdt zich bezig met racen en racen en racen.

PIM was erbij in de Broeker Kerk en heeft het gesprek opgenomen en zendt de komende tijd in het Waterlands Videonieuws een ingekorte versie uit.

Het boek De Walvishoeder is te koop bij de reguliere boekhandel. Voor meer informatie over de uitgebreide culturele agenda van de Broeker Kerk kunt u kijken op www.broekerkerk.nl.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services