Het kloppend hart van Waterland
Live

Lichte daling autobranden in Zaanstreek-Waterland

Gepubliceerd: Donderdag 13 januari 2022 20:24

Lichte daling autobranden in Zaanstreek-Waterland

Foto: RTV LOVE

VrZW ziet in de afgelopen drie jaar een lichte daling van het aantal autobranden in ZaanstreekWaterland. Er waren in 2021 acht autobranden minder dan het jaar daarvoor. In totaal kwamen er in 2021 45 autobranden voor in onze regio. In 2020 waren het er 53 en in 2019 62.

De gemeenten Zaanstad en Purmerend telden de meeste autobranden. In Waterland en Wormerland waren er afgelopen jaar geen autobranden. In de meeste gemeenten was er een lichte daling te zien. Alleen in Oostzaan en Landsmeer was er vorig jaar één autobrand meer dan het jaar daarvoor. 

In Oostzaan waren er in 2021 zes autobranden ten opzichte van vijf in 2020. Hiervan vond er één autobrand plaats in een woonwijk. De overige locaties van de autobranden in Oostzaan waren een snelweg, provinciale weg of industrieterrein. 

Autobranden per gemeente 
In onderstaande tabel staan de aantallen autobranden van de afgelopen drie jaar, uitgesplitst per gemeente. Het gaat hier alleen om personenauto’s. Andere voertuigen zoals scooters, tractoren of vrachtwagens zijn hier niet in meegenomen. Deze geverifieerde cijfers komen uit datasystemen van de Meldkamer Noord-Holland. Deze zogenaamde brandweerkerndata worden landelijk gedeeld met het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid en zijn openbaar toegankelijk via de website van het IFV.

Autobranden Zaanstreek-Waterland

Interesse in het aantal autobranden per woonplaats? Ga dan naar het bericht ‘Lichte daling autobranden in Zaanstreek-Waterland’ op vrzw.nl 

Oorzaak autobranden 
De oorzaken van autobranden kunnen zeer divers zijn. VrZW doet in principe geen onderzoek naar de oorzaak van autobranden. Alleen als daar een specifieke reden voor is.

Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services