Het kloppend hart van Waterland
Live

Leroy Zondervan wint voor de derde keer op rij het Mereker Open darttoernooi

Gepubliceerd: Vrijdag 01 februari 2019 15:02

Leroy Zondervan wint voor de derde keer op rij het Mereker Open darttoernooi

Foto: Omroep PIM

Afgelopen weekend werd het Mereker Open darttoernooi gespeeld. Met 20 deelnemers was het geen drukke editie maar wel een speciale editie.

Nadat café The Flying Sailer vorig jaar haar deuren sloot moest dartsvereniging The Flying Bears op zoek naar een nieuwe locatie. Deze hebben zij gevonden in jeugdgebouw De Zonnewijzer, de plek waar het vele jaren geleden allemaal is begonnen.

Dartsvereniging The Flying Bears uit Marken organiseert elk jaar twee darttoernooien: het Mereker Gesloten en het Mereker Open. Gesloten betekent dat er alleen Markers aan het toernooi mogen deelnemen en Open betekent dat het toernooi voor iedereen toegankelijk is. Reden voor deze keuze is de grote animo van goede darters van buiten af.

Om de inwoners van Markers een kans op de titel te geven wordt het Mereker Gesloten georganiseerd. Maar dit weekend stond het Mereker Open darttoernooi op het programma. Uiteindelijk kwamen daar dit jaar maar 2 darters van buiten Marken op af, de andere 18 deelnemers wonen allemaal op Marken. Voor de sfeer en de strijd tussen de darters maakte dat niks uit en zo begon men aan de poule fase. Per poule gingen de nummers 1 en 2 door naar de winnaars finale, de nummers 3 en 4 streden voor de verliezers finale. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om veel wedstrijden op het toernooi te spelen.

Alle ogen waren gericht op titelverdediger Leroy Zondervan. Leroy is een gedreven darter, elke dag traint hij 2 uur want zijn ambities zijn groot. Hij hoopt volgend jaar aan een aantal grote toernooien te kunnen deelnemen. Op Marken werpt het vele trainen zijn vruchten af want de voorgaande twee edities van de Mereker Open wist hij op zijn naam te schrijven. In de finale trof hij dit jaar Daniel Doorenspleet uit Monnickendam voor een "501 best of 7" wedstrijd. De eerste set sloot Leroy af met een 97 punten finish en ook de tweede en derde set gingen naar Leroy. In de vierde set wist Leroy zelfs een echte "one hundred and eighty" te gooien. Helaas voor Daniel wist Leroy ook de vierde set te winnen en zo mag Leroy zich voor de derde keer op rij winnaar noemen van het Mereker Open.

"Dit is een goede opwarmer" zoals Leroy zelf zegt, want komend weekend neemt hij deel aan het Dutch Open, het grootste dartstoernooi van Europa.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services