Het kloppend hart van Waterland
Live

Lente Lammetjestijd! Vijfling geboren op Marken

Gepubliceerd: Vrijdag 29 maart 2019 14:46

Lente Lammetjestijd! Vijfling geboren op Marken

Bij Dirk de Waart op Marken is een van zijn schapen bevallen van maar liefst 5 lammetjes. Reden genoeg voor Omroep PIM om een kijkje te gaan nemen.

Hobbyboer Dirk de Waart op Marken weet nooit van tevoren hoeveel lammetjes zijn schapen baren. Wel dat daar veel meerlingen tussen zitten, maar het blijft een verrassing. Zijn 55 schapen zijn allemaal min of meer tegelijk zwanger dus gedurende drie weken is het volop lammertijd.

 

Zijn verbazing was groot toen bij een van zijn schapen het vierde lammetje geboren werd. Deze was groter dan de andere dus zal wel de laatste zijn. Maar nee, er kwam nog een kleintje achteraan!

 

Een vijfling komt niet zo vaak voor. Reden voor Omroep PIM om te gaan kijken in de stal waar alle schapen binnen staan (of liggen of rondlopen). Hopelijk blijft het goed gaan met de moedermelk die belangrijk is voor de antistoffen en anders krijgen ze na een week een flesje.

 

Dirk houdt het goed in de gaten. De schapen met de lammetjes die rondhuppelen als ze een week oud zijn, zijn dan ook erg leuk om te zien.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services