Het kloppend hart van Waterland
Live

Lekker Marken was weer … lekker!

Gepubliceerd: Zaterdag 13 oktober 2018 20:27

Lekker Marken was weer … lekker!

Foto: Pieter Pereboom

De organisatie had het weer mooi voor elkaar. Cathelijne, Brenda en Leona zorgden voor een datum, afgestemde culinaire specialiteiten en mooi weer. En zo werd de zevende editie van Lekker Marken (in de winter heet het Wijnterfeest, Winterfeest op z’n Merrekens) weer een succes.

In de zomer begint de voorpret al als de kaartverkoop begint tijdens de Havenfeesten. De kaarten zijn eigenlijk al binnen 20 minuten uitverkocht.

Op een mooie nazomerse dag (Herfstdag kon je het vanwege het prachtige weer niet noemen) werd er volop ingezet op bokbier en lagen er pompoenen in mooie stillevens ter versiering. De Taanketel had er een mooi receptje bij dat er feestelijk uitzag in een hoog glas met geplukt vlees. Een duo zong achtergrondliedjes, zodat de mensen binnen elkaar nog wel konden verstaan. Land en Zeezicht koos voor vis, mul, uit de oven met een wijntje. De band begon pas na Lekker Marken want ja, de bandleden liepen zelf ook een rondje Lekker Marken. Zanger Dion zong daarom in zijn eentje en maakte het binnen gezellig. Verder langs de haven zagen we diverse mensen heerlijk buiten zitten en kwamen we bij De Visscher waar gastvrouw Emmy in zondagse klederdracht liet zien wat de keuken daar speciaal had gefabriceerd voor deze dag. Zanger Marcel vermaakte daar zijn publiek binnen en buiten op het terras met zijn liedjes zichzelf begeleidend op de gitaar.

De bocht om en naar het Hof van Marken. Een echtpaar uit België dat daar al drie jaar naast woont heeft het Hof van Marken overgenomen sinds 1 september. Yannick en Sara lieten hun Belgische roots duidelijk uitkomen in het gerechtje dat ze voor vandaag hadden gemaakt. Vorige eigenaar Guido hielp mee in de keuken. Een gast nam plaats achter de piano en de gasten binnen zongen al snel mee met “Daar in het kleine café aan de haven”.

Over zingen gesproken, Bertus van De Verkeerde Wereld verzorgde zelf de muziek in karaokevorm! Een veelzijdig kok, dat zeker! En Emiel deed het woord voor onze microfoon. Ook hier een heerlijk herfstig hapje, met kip en ragout.

Tot volgende keer, bij het Wijnterfeest!
 
Foto's: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services